ΚΟΙΝΩΝΙΑ

34.000 υποθέσεις σε Πρωτοδικείο και Εφετείο ματαιώθηκαν λόγω κορονοιού

Η προβληματική απόδοση δικαιοσύνης βασανίζει την Ελλάδα και έχει γίνει πολλές φορές Ευρωπαϊκό θέμα συζήτησης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τραγικά λόγω της έλευσης του κορωνοϊού. Και αυτό διότι χιλιάδες υποθέσεις ματαιώθηκαν και τώρα θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr από τις 13 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουνίου που θα επαναλειτουργήσουν πλήρως τα δικαστήρια οι υποθέσεις που ματαιώθηκαν θα ξεπεράσουν τις 30000 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις 4.500 στο Εφετείο της πρωτεύουσας.

Για αυτές, βάσει και της τελευταίας ΚΥΑ, προβλέπεται οίκοθεν επαναπροσδιορισμός της συζήτησης κάθε υπόθεσης που ματαιώθηκε. Προτεραιότητα βέβαια θα δοθεί σε όσες κινδυνεύουν με παραγραφή ή έχουν 18μηνα προσωρινής κράτησης.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές σημείωναν, ότι όση προσπάθεια και να γίνει, λόγω του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων που συσσωρεύτηκαν αυτό το τρίμηνο αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα ήδη από πριν «μπουκωμένα» πινάκια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να «σωθούν» όλες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών