ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ χειροδοκεί Κυρανάκη- ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ σε ΠΟΛΑΚΗ: «Είσαι κότα λειράτη»

«Αναψαν τα αίματα» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μεταξύ του Παύλου Πολάκη, του Κωνσταντίνου Κυρανάκη της ΝΔ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Η ένταση ήταν τέτοια, ώστε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, κάποια στιγμή, σηκώθηκε και έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, όταν εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «κότα λειράτη».

Ολα αυτά έγιναν στην διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποχώρησε αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ήταν ο εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;
Πολάκης: είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του
Κυρανάκης: δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;
Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;
Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.
Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ’ αυτόν.
Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη τη στιγμή ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν για τις ερωτήσεις του. «Είστε κότες κι εσείς. Είστε όλοι κότες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε, λέγοντας «φύγε και σταμάτα να φωνάξεις πάνω από τα κεφάλια μας».

Η εκδοχή της ΝΔ για το επεισόδιο

Από την πλευρά της ΝΔ, ωστόσο, διαψεύδονται αυτοί οι ισχυρισμοί και δίνεται μια διαφορετική εκδοχή. Οπως αναφέρουν πηγές της κυβερνώσας παράταξης, αφού ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την επιτροπή, κατευθύνθηκε στην πόρτα εξόδου και ο κ. Κυρανάκης. Τότε, σηκώθηκε ο βουλευτής Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον έσπρωξε. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος πήγε να συγκρατήσει τον κ. Γκιόλα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του και φέρεται να πρόσθεσε: «Είστε όλοι ίδιοι με τον Πολάκη!».

Οπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ «επουδενί ο Κυρανάκης δεν πήγε προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γκιόλας κινήθηκε εναντίον του. Ο Κυρανάκης έφευγε προς τα έξω σε αντίθετη κατεύθυνση. Είχε μάλιστα τα χέρια πίσω. Οποιαδήποτε άλλη αφήγηση είναι ψευδής. Προκλήθηκε. Δεν προκάλεσε».

Κυρανάκης σε Πολάκη: Ολοι οι Συριζαίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας!

Από το επεισόδιο δεν… γλίτωσε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ο Παύλος Πολάκης την ενέπλεξε στην αντιπαράθεσή του με τον Κ. Κυρανάκη. Σύμφωνα με την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ:

Πολάκης: Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου,  επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;
Κυρανάκης: Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας!
Πολάκης: Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ, θα φύγω.
Μπούγας: Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση κ. Πολάκη;
Πολάκης: Με τον κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα.
Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Παύλος Πολάκης έδωσε την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Τελικά, το επεισόδιο είχε αίσια κατάληξη. Οταν η συνεδρίαση της επιτροπής επαναλήφθηκε τόσο ο κ. Κυρανακης, όσο και ο κ. Γκιόλας ζήτησαν συγγνώμη για τα όσα έγιναν και μάλιστα έδωσαν και τα χέρια.

Αποστάσεις Πολάκη από τους προστατευόμενους μάρτυρες

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης, φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται»; τόνισε.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας αυτή την αναφορά του κυρίου Πολάκη ανέφεραν ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά αδειάζει την Τουλουπάκη για την χρησιμοποίηση εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση ως μαρτύρων.

Πολάκης: Δεν είπα ποτέ για Λοβέρδο -Ο διάλογος με Μπιάγκη

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος που είχε ο κ. Πολάκης με το βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη για το αν είπε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει να πάει φυλακή.

Σήμερα ο κ. Πολάκης έκανε πίσω, αναφέροντας ότι ποτέ δεν κατονόμασε τον Ανδρέα Λοβέρδο, ωστόσο από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προκύπτει ότι ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού του ΚΙΝΑΛ.

Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».
Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο;
Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.
Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσατε τον Ανδρέα Λοβέρδο
Πολάκης: Όχι, ονόματα δεν είπα.
Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π. Πολάκη που ονομάτισε τον Α. Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον κ. Λοβέρδο.

Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα Πολάκη

«… Η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη στη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να αποδεχθούν κάποια πράγματα που θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Γιατί πρέπει να υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση ; Γιατί πρέπει να υπάρχει ; Ενα στάδιο.

Δεύτερο, γιατί μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση ή ανάκριση έξι χρόνια; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος.Έτσι, είναι έξω ο Λοβέρδος, γιατί κάνει ένας εισαγγελέας προανάκριση έξι χρόνια. Γιατί δεν μπαίνει ένα όριο, έξι μηνών; Γιατί πρέπει να υπάρχουνε αναβολές μετά από ενάμιση χρόνο σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος; Ας βάλουν ένα μήνα για την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, για να επιταχύνουν την εκδίκαση, όπως έγινε στην Ισπανία. Τα έχουνε κάνει θάλασσα, κοιτάτε να δείτε αυτά… Λοιπόν, αυτές τις πολιτικές αλλαγές πρέπει να τις δούμε πολύ συγκεκριμένα και να τις προτείνουμε, να επισπεύσουμε…».

Η ανάρτηση Κυρανάκη για το συμβάν

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης έδωσε την δική του εκδοχή για το συμβάν και διέψευσε τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

Και η εκδοχή Πολάκη

Νωρίτερα, μέσω facebook, με μακροσκελή ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε εκτενώς τη δική του εκδοχή για όσα διαδραματίστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της βουλής.

RSS newsbreak

 • Η Αρμενία απαγορεύει τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων… Η Ελλάδα πότε; 22 Οκτωβρίου 2020
  Η κυβέρνηση της Αρμενίας επέβαλε προσωρινή απαγόρευση στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων με ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ανέφερε το γραφείο του αναπληρωτή Πρωθυπουργού Mher Grigoryan. «Ο περιορισμός της εισαγωγής προϊόντων τουρκικής προέλευσης συνεπάγεται πρωτίστως ένα στοιχείο ασφαλείας, δεδομένου ότι τα πολυάριθμα επιβεβαιωμένα γεγονότα σχετικά με την Τουρκία δείχνουν ότι υποστηρίζει σιωπηρά τον πόλεμο του […]
 • Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη στο πέτο της ηθοποιού Δήμητρας Βλαγκοπούλου! 22 Οκτωβρίου 2020
  Και το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου! Η ταλαντούχα ηθοποιός τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. Συνυποψήφιές της ήταν η Μαίρη Μηνά και η […]
 • Χειροπέδες σε διακεκριμένο γιατρό που ήθελε να πληρώνει με ναρκωτικά χάπια τις συνευρέσεις του με πόρνες! 22 Οκτωβρίου 2020
  Πολιτικός του Λονγκ Άιλαντ, ο οποίος τυγχάνει να είναι και διακεκριμένος γιατρός, συνελήφθη την Τρίτη 20/10, έπειτα από καταγγελίες ότι προσπαθούσε να ανταλλάξει χάπια με «σεξουαλικές χάρες». Ο δρ. Γουίλιαμ Σπένσερ, δημοκρατικός νομοθέτης της κομητείας Σάφολκ, συνελήφθη από τους αστυνομικούς σε χώρο στάθμευσης, πίσω από πολυκατάστημα, όπου επρόκειτο να συναντήσει, όπως νόμιζε, μια πόρνη, στην […]
 • ΑΠΘ: Κατά 500% αυξήθηκε η συγκέντρωση του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης – Έρχεται κι άλλη αύξηση των κρουσμάτων 22 Οκτωβρίου 2020
  Έντονα αυξητική εξακολουθεί να καταγράφεται η συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη εβδομάδα, ανάμεσα στις 12 και 14 Οκτωβρίου, η διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του ΑΠΘ, που σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αναλύει συστηματικά -ανά δύο ημέρες- δείγματα από τα υγρά αστικά απόβλητα στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων […]
 • Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της απόφασης για τις αναστολές 22 Οκτωβρίου 2020
  Εκτός νέου απροόπτου, σήμερα το Εφετείο αποφασίζει σε ποιους από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους και σε ποιους όχι. Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η Πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί. Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει […]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών