LIFESTYLE Γυναίκα ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Celine Dion στο ” Έθνος”: Η περιοδεία στην Ελλάδα, ο νέος δίσκος και ο θάνατος του συζύγου της

Celine Dion στο «Έθνος»: Η περιοδεία στην Ελλάδα, ο νέος δίσκος και ο θάνατος του συζύγου της

Γράφει ο Άγγελος Γεραιουδάκης

«Μπορώ ακόµη να πετάξω, µπορώ ακόµη να πλεύσω, µπορώ ακόµη να τραγουδήσω, µπορώ ακόµη να έχω όνειρα» λέει η ιέρεια της ποπ και εξηγεί τι σηµαίνουν για εκείνη τα τραγούδια του νέου της άλµπουµ αλλά και η νέα της περιοδεία µε τίτλο «Courage»

Με πάνω από 250 εκατοµµύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσµο, η Σελίν Ντιόν (Celine Dion)είναι από τις πιο αναγνωρίσιµες, σεβαστές και επιτυχηµένες performers στην ιστορία της ποπ µουσικής. Ξεκίνησε να τραγουδά στο µπαρ των γονιών της σε ηλικία 5 ετών, ενώ όταν έφτασε τα 12, η µητέρα της επικοινώνησε µε τον Ρενέ Αντζελίλ, ο οποίος έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να µπορέσει να χρηµατοδοτήσει το πρώτο άλµπουµ της ερµηνεύτριας, µε τίτλο «La voix du bon Dieu». Λίγα χρόνια αργότερα, η Σελίν Ντιόν πήρε µέρος στον διαγωνισµό της Eurovision στο ∆ουβλίνο µε το τραγούδι «Ne partez pas sans moi», όπου κατέκτησε την πρώτη θέση εκπροσωπώντας την Ελβετία. Η βραδιά εκείνη έµελλε να αποδειχθεί χρυσή για την άγνωστη τότε Σελίν, αφού η καριέρα της εκτοξεύθηκε στα ύψη και η ίδια κατάφερε να κερδίσει το παγκόσµιο κοινό. Μέχρι και σήµερα, δε, παραµένει από τις πιο αναγνωρίσιµες και αγαπηµένες τραγουδίστριες σε παγκόσµιο επίπεδο, χωρίς να έχει τη φήµη της ντίβας που τόσο συχνά επισκιάζει πολλούς από τους µεγάλους τραγουδιστές της πρόσφατης εποχής. 

Πριν από τρεις µήνες, η ιέρεια της ποπ κυκλοφόρησε το άλµπουµ «Courage», µέσω της Panik Records και της Sony Music, έξι χρόνια µετά την κυκλοφορία του αγγλόφωνου «Love me Back to Life». Στον δίσκο περιλαµβάνονται κοµµάτια όπως τα «Imperfections», «Lying Down» και «Courage», τα οποία -µαζί µε πολλά άλλα- θα απολαύσει το ελληνικό κοινό την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στο Ολυµπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), στο πλαίσιο της παγκόσµιας περιοδείας της, που συνεχώς δέχεται διθυραµβικές κριτικές.

«Είµαι ενθουσιασµένη και αισθάνοµαι πεταλούδες στο στοµάχι που µιλάµε γι’ αυτό, γιατί είναι κάτι αρκετά µεγάλο. Υπάρχει σηµαντική δουλειά πίσω από αυτό, πολλοί εµπλεκόµενοι, αρκετό πάθος, µεγάλη αφοσίωση. Εχουµε αφιερώσει ατέλειωτες ώρες πίσω από κάθε λεπτοµέρεια, καθώς αυτό που θέλουµε είναι να χαρούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, παρόλο που όλοι γνωρίζουµε ότι δεν µπορούµε να τους ικανοποιήσουµε όλους. Βέβαια, µεταξύ µας, αυτό που θέλω είναι να τους ευχαριστήσω όλους. Δεν ξέρω αν αυτό είναι δυνατόν. Θα δείξει» αναφέρει η Σελίν Ντιόν στο «Εθνος της Κυριακής».

Celine Dion (Copyright: Panik Records)

Αυτή θα είναι η πρώτη σας παγκόσµια περιοδεία έπειτα από 10 χρόνια. Υπάρχει κάτι που µπορεί να σας απασχολεί ή να σας κάνει να νιώθετε άγχος;

Αυτό που µου αρέσει στις περιοδείες είναι η επαφή µε τον κόσµο. Οταν τραγουδάς ζωντανά, το θέµα δεν είναι η τελειότητα. Η ατέλεια µπορεί να είναι εκεί. Υπό µια έννοια είναι και αναµενόµενη, γιατί αυτό που επιδιώκω από µια ζωντανή ερµηνεία, αυτό που αγαπώ όταν βρίσκοµαι στη σκηνή είναι η ανταπόκριση του κοινού. Οταν σε κοιτάζουν και τους δίνεις το τραγούδι που θέλουν να ακούσουν ή όταν είναι ενθουσιασµένοι που σε βλέπουν, χαίρονται, σε κοιτάζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να τους γνωρίζεις. Μερικές φορές αναρωτιέσαι: «Μήπως τους ξέρω πράγµατι;». Νιώθω σαν να έχουµε ξανασυναντηθεί. Τραγουδάνε µαζί µου, δεν συστηνόµαστε, νιώθω σαν να γνωριζόµαστε ήδη. Μπορούµε να σταµατήσουµε το σόου, να κουβεντιάσουµε και να συνεχίσουµε. Θέλω να τους εντυπωσιάσω όσο περισσότερο µπορώ. Θέλω να περάσω καλά. Να αγαπήσουν το σόου, τα τραγούδια του νέου άλµπουµ. Και, βεβαίως, θα τραγουδήσω και παλιά µου τραγούδια, που πιστεύω πως θα θέλουν να ακούσουν. ∆υστυχώς, όµως, δεν µπορώ να τα τραγουδήσω όλα γιατί η δισκογραφία µου είναι µεγάλη. Ελπίζω, όµως, να αφήσω ευχαριστηµένο όσο περισσότερο κόσµο γίνεται. Οπότε, ναι, έχω πεταλούδες στο στοµάχι, αλλά επειδή ανυποµονώ να βγω στη σκηνή και να τραγουδήσω.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας αγγλόφωνο δίσκο ύστερα από έξι χρόνια. Πότε ξεκινήσατε να γράφετε το «Courage»; Είχατε ένα όραµα για το τι θέλετε να εξερευνήσετε, τόσο µουσικά όσο και στιχουργικά;

Βασικά, αισθάνοµαι ότι δούλευα αυτό το άλµπουµ ολόκληρη τη ζωή µου, αλλά στην πραγµατικότητα ήταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτό. ∆εν είχα συγκεκριµένο όραµα σχετικά µε το τι θα ήθελα να κάνω ή να πάρω από αυτόν τον δίσκο. Είναι το πρώτο µου αγγλόφωνο άλµπουµ µετά τον θάνατο του συζύγου µου. Συνεπώς, ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα στα αγγλικά χωρίς αυτόν στο πλάι µου. Ωστόσο, όταν τα τραγούδια ξεκίνησαν να έρχονται σε εµένα, µε έβαλαν σε µια διάθεση να θέλω να τα ηχογραφήσω και να είµαι αρκετά ενθουσιασµένη µε αυτά. ∆εν γράφω δικά µου τραγούδια και ο κόσµος το ξέρει αυτό. Οχι ότι δεν θα γράψω ποτέ. Ελπίζω µια µέρα να τα καταφέρω. Οµως, στην παρούσα στιγµή δεν γράφω δικά µου κοµµάτια. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, είµαι πάντα περίεργη. Είµαι πολύ περήφανη για αυτό το άλµπουµ επειδή έχουµε νέους στιχουργούς, συνθέτες και παραγωγούς. Εχει µια αίσθηση αγριότητας αυτό το άλµπουµ. Πολλοί άνθρωποι περνάνε δύσκολες στιγµές. Πέρασα και εγώ -για την ακρίβεια όλη η οικογένειά µου- δύσκολα, αφού έχασα και έναν από τους αδελφούς µου. Και όταν έχεις τραγούδια για να κρατηθείς και να µπορείς να δείξεις τον εαυτό σου στους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως είναι πολύ θεραπευτικό για σένα, είναι ένα είδος απελευθέρωσης. Κατά κάποιον τρόπο -και θέλω να το πιστέψετε αυτό- βοηθάει τους ανθρώπους, διότι η µουσική δεν είναι µονάχα έκφραση, την παντρεύεσαι. ∆εν έχει σηµασία τι µουσική σου αρέσει, όταν παντρεύεσαι ή χάνεις ανθρώπους. Απλώς βρίσκεις συµπαράσταση σε ένα τραγούδι και αυτό βοηθάει. Συνεπώς, ελπίζω το «Courage» όπως και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν κάποιες «χαρούµενες» στιγµές. ∆εν θα ήθελα να πω στενάχωρες στιγµές, παρόλο που όλοι ξέρουµε ότι υπάρχουν µέσα στη ζωή. Είµαι περήφανη για αυτό το άλµπουµ και ελπίζω οι φαν να µην έχουν απογοητευτεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

RSS newsbreak

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών