ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Διαφορά γρίπης και κορονοιού

Κορονοϊός: Σε τι διαφέρει από τη γρίπη και το κρυολόγημα – 12 τρόποι προστασίας

ΕΛΛΑΔΑ 14.03.2020 17:21Newsroom

Ο κορονοϊός έχει μολύνει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως

Ο κορονοϊός έχει μολύνει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως, έκτακτα μέτρα πρόληψης λαμβάνονται συνεχώς και είναι φυσικό ο κόσμος να ανησυχεί κάθε φορά που αισθάνεται κάποια ενόχληση στον λαιμό ή βήχει αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα, καθώς φοβάται για τα χειρότερα. Οι ομοιότητες των συμπτωμάτων του κορονοϊού με εκείνα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος είναι αρκετές, αλλά δεν παύουν να έχουν και σημαντικές διαφορές. 

Τις διαφορές του κορονοϊού, του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης σχολίασε στο Open TV ο καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας. Σύμφωνα με τον κ. Τούντα “ο πυρετός είναι ένα από τα κλασσικά συμπτώματα του κορονοϊου, ενώ το κρυολόγημα είναι σπάνιο. Επίσης πυρετό έχουμε και στη γρίπη. Επιπλέον η κούραση δεν μας βοηθάει πολύ αν και στον κορονοϊό δεν είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο στη γρίπη η κούραση είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Στον κορονοϊό έχουμε συχνό βήχα, κυρίως ξηρό. Το ίδιο ισχύει και για τη γρίπη. Στην περίπτωση του κρυολογήματος ο βήχας είναι ήπιας μορφής. Στον κορονοϊό δεν συναντάται το φτέρνισμα. Στο κρυολόγημα είναι συχνό φαινόμενο, ενώ στη γρίπη τέτοιο σύμπτωμα σεν συναντάται. Τέλος στον κορονοϊό μερικές φορές υπάρχουν μυικοί πόνοι, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο τόσο στο κρυολόγημα όσο και στη γρίπη”. “Όσα συνέβησαν στην Ιταλία με τον κορονοϊό είναι δείγμα λαθεμένης αντιμετώπισης του πρώτου κρούσματος το οποίο συνέβη σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να προκληθεί διασπορά στο νοσοκομειακό περιβάλλον” ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο