ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτικό σενάριο: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια

Medical staff put on protective gear before checking passengers for coronavirus symptoms at Queen Alia International Airport in Amman, Jordan March 4, 2020. REUTERS/Muhammad Hamed

Κοροναϊός – Νέο εφιαλτικό σενάριο: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια

ΚΟΣΜΟΣ – UpdatenewsTeam

Τι αναφέρει νέα έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας

Ο αριθμός των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κοροναϊό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 15 εκατομμύρια σε περίπτωση μιας πανδημίας «χαμηλού βαθμού», όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Η έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπιστώνει επίσης ότι το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να μειωθεί κατά 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Στην αντίθετη περίπτωση ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αγγίξει μέχρι και τα 68 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, στην χειρότερη περίπτωση μιας τέτοιας πανδημίας, oι οικονομίες ορισμένων χωρών θα μπορούσαν να συρρικνωθούν μέχρι και 8% στα πλαίσια μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης 

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι ερευνητές που έκαναν τη δημοσίευση, Warwick McKibbon και Roshen Fernando,  προειδοποιούν ότι «ακόμη και μια ελεγχόμενη επιδημία θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία βραχυπρόθεσμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο