ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 16 βουλευτικές έδρες «μετακομίζουν» σε άλλες περιφέρειες, λόγω της απογραφής του πληθυσμού!

Πέντε επιπλέον βουλευτές θα εκλέξει η Αττική στις επερχόμενες εκλογές

Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021, με την Αττική να είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στις επερχόμενες εκλογές θα εκλέξει επιπλέον βουλευτές, την ώρα που Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος είναι οι βασικές χαμένες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το protothema.gr, συνολικά 16 έδρες «αλλάζουν χέρια», με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές. Από δύο έδρες, εξάλλου, χάνουν τόσο η Ήπειρος, όσο και η Δυτική Μακεδονία.

Με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής κερδίζουν δύο έδρες, ενώ από μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθηνών, η Α’ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα. Οι συγκεκριμένες έδρες θα αφαιρεθούν από την Α’ Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, την Καστοριά και τη Θεσπρωτία, οι οποίες, πλέον, γίνονται πλέον μονοεδρικές περιφέρειες.

#updatenewsTeam

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο