ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ελλάδα 2021»: Βαρύ κλίμα και επιθέσεις μετά την παραίτηση Ευθυμίου

Έναν αέρα ανανέωσης στην «Επιτροπή Ελλάδα 2021» θέλει να δώσει η πρόεδρος Γιάννα Αγγελοπούλου με την προσθήκη του γνωστού επικοινωνιολόγου Ευτύχη Βαρδουλάκη στο δυναμικό της ομάδας, όπως γράφει “Το Ποντίκι”.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι πως στο πρόσωπο του τελευταίου βλέπουν περισσότερο έναν “επικοινωνιακό τοποτηρητή” της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου από μέλος της επιτροπής αλλά και τις σφοδρές επιθέσεις από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου με αφορμή αναφορές και άρθρα ορισμένων μελών και κυρίως του ιστορικού Αριστείδη Χατζή. Οι αναφορές του τελευταίου στον Γεώργιο Καραϊσκάκη θεωρήθηκαν από ορισμένους προσβλητικές και προκάλεσαν αρνητικά σχόλια τόσο για την επιτροπή, όσο και για την επικεφαλής της Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο κ. Βαρδουλάκης ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας θα συνεισφέρει στην επικοινωνιακή διαχείριση του έργου της Επιτροπής, ενώ η προσθήκη του θα είναι καθοριστική στην ανάδειξη και την προβολή του σημαντικού αυτού έργου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βαρδουλάκης αν και αρκετά νέος είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος επαγγελματίας στο αντικείμενο του, ενώ στο παρελθόν έχει αναλάβει κομβικές θέσεις στον τομέα της επικοινωνίας. Βρέθηκε κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης και συνεχίζει να ανήκει στον ευρύτερο επικοινωνιακό κύκλο του Μεγάρου Μαξίμου.

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» χρειάζεται επανεκκίνηση – Infognomon Politics
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιστρατεύεται για να θέσει την επιτροπή σε μια άτυπη επικοινωνιακή επιτροπεία ώστε να ελέγχονται οι δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων μελών της που θεωρείται ότι προκαλούν αντιπαραθέσεις. Για την ακρίβεια έχουν προκαλέσει σφοδρή και επιθετική κριτική από στελέχη της υπερδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ (όπως από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο), μερίδα ΜΜΕ (δημοκρατία κ.ά), αλλά και δημοσιογράφους που ανηκουν στον κύκλο υποστήριξης της κυβέρνησης.

Προκύπτει, βεβαίως, το ερώτημα: δεν γνώριζαν οι ιθύνοντες τις απόψεις μελών της επιτροπής, όπως αυτές του Αριστείδη Χατζή, όταν τους επέλεγαν; Και, επιπροσθέτως, είναι δυνατόν στην πορεία για την αναζήτηση “εθνικού αφηγήματος” -που αναφέρεται στο σκεπτικό ίδρυσης της επιτροπής- να φιμώνονται οποιεσδήποτε απόψεις;

Όλα αυτά, βεβαίως, δημιουργούν πλαίσιο πιέσεων της Γιάννας Αγγελοπούλου που δέχεται πυρά από την κυβερνητική πλευρά και της αμφισβητείται, ουσιαστικά, ο έλεγχος της επιτροπής.

Το “σήμα” ώστε να τεθεί υπό επικοινωνιακό έλεγχο η “Ελλάδα 2021” έδωσε η εφημερίδα “Καθημερινή” που αφιέρωσε στο θέμα αυτό το κύριο άρθρο της, κάτι που προκάλεσε αίσθηση και την επίσπευση της παρέμβασης του Μεγάρου Μαξίμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο