EDITORIAL

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη έψαχνε τη μοίρα στα χαρτιά -Η τράπουλα ΧΑΛ και τα σκοτεινά μονοπάτια

Τέσσερις αποκαλυπτικές φωτογραφίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα όσα «έκρυβε» η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της άτυχης 34χρονης Ιωάννας.

Στις εικόνες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από ευρήματα ουσιαστικά από το κινητό της 35χρονης, που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα και η οποία σήμερα προφυλακίστηκε, υπάρχουν μεταξύ άλλων ένα ιδιόχειρο σημείωμα, ένα printscreen από εταιρείες ραδιοταξί που είχε αποθηκευμένο η 35χρονη στο κινητό της τηλέφωνο, μία φωτογραφία από την είσοδο του σπιτιού της Ιωάννας στο Μοσχάτο, η οποία ήταν αποθηκευμένη στη συσκευή της κατηγορούμενης, καθώς και ένα ακόμα printscreen από την εφαρμογή του GPS Τracker που φέρεται να είχε τοποθετήσει η 35χρονη στο αυτοκίνητο του θύματος, αλλά και η έρευνα αγοράς που είχε κάνει για να το αποκτήσει.

Το ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης δράστριας με το βιτριόλι

Στο ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και βρίσκεται πλέον στα χέρια των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, η κατηγορούμενη γράφει:

ή κλειδώνει ή αγύριστο κεφάλι πάλι θα περάσουμε ωραία
ΧΑΛ
Δουλειά να προσέξω – φίδι ή θάνατο να προσέξω με μία κάτω των 30
είναι πιστός θα μου πει κάτι ευχάριστο
εχε φίδι στη δουλειά του
πρόσωπο πρόβλημα στο νοσοκομείο
ή μπορεί να πάμε ταξίδι να το προτείνει

Τι είναι το ΧΑΛ;

Τι όμως μπορεί να είναι αυτό το ΧΑΛ που αναγράφει στο σημείωμά της;

Τα σημειώματα της 35χρονης που έχουν έρθει στο φως μοιάζουν να είναι κάπως ακατάληπτα και δεν μοιάζουν με ημερολόγιο γυναικείων σκέψεων, αλλά περισσότερο σαν… λόγια τράπουλας. Ειδικά κάποιες εκφράσεις που είναι γραμμένες στα ιδιόχειρα σημειώματα της 35χρονης οδηγούν τις Αρχές σε αυτό το συμπέρασμα.

Σε ένα από αυτά τα σημειώματα (αυτό που φαίνεται παραπάνω), μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται καθώς αναγράφει η 35χρονη με μεγάλα γράμματα ΧΑΛ, τα οποία πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχικά κάποιων λέξεων αλλά με τη γνωστή στους κύκλους της χαρτομαντείας τράπουλα «ΧΑΛ». Αγνωστο παραμένει αν έριχνε τα χαρτιά μόνη της και σημείωνε τα… συμπεράσματά της ή είχε απευθυνθεί σε κάποιο άλλο άτομο που γνώριζε τη μέθοδο.

Ο Hal ήταν για πολλά χρόνια στρατιώτης, μελέτησε τις απόκρυφες επιστήμες και δημιούργησε τη συγκεκριμένη τράπουλα δίνοντας στις 32 κάρτες της σύμβολα και εικόνες από χώρες της Ασίας αλλά και της Αιγύπτου. Η κάθε κάρτα από τις 32 χωρίζεται σε δύο μέρη, το πάνω αριστερά και το κάτω δεξιά, και έτσι έχει δύο σύμβολα–εικόνες-σήματα, ενώ στην τράπουλα περιλαμβάνονται και τα 12 ζώδια όπως και άλλα σύμβολα αστρολογικά.

Να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί και άλλα τέτοια παρόμοια σημειώματα της 35χρονης που δείχνουν ότι είχε εμμονή με τον 40χρονο και υποψιαζόταν άλλες γυναίκες για σχέση μαζί του, ανάμεσά τους και την Ιωάννα.

Φωτό: Η είσοδος της πολυκατοικίας όπου μένει η Ιωάννα

Η επόμενη φωτογραφία βρέθηκε αποθηκευμένη στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης και δείχνει την είσοδο του σπιτιού όπου διαμένει η Ιωάννα στο Μοσχάτο.

Τα τηλέφωνα των ραδιο ταξί

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες από γείτονες της Ιωάννας που υποστήριξαν ότι είχαν δει τη γυναίκα έξω από το σπίτι της 34χρονης τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο κινητό της 35χρονης είναι αποθηκευμένη και μία φωτογραφία με εταιρείες ραδιοταξί. Προφανώς κράτησε την εικόνα στο κινητό της όταν αναζητούσε το μέσο για να διαφύγει από το σημείο που θα έκανε την επίθεση στην Ιωάννα.

Η αγορά του GPS tracker και η εφαρμογή εντοπισμού

Στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση οι αστυνομικοί εντόπισαν μία εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού μέσω GPS Tracker, το οποίο φέρεται να είχε τοποθετήσει η κατηγορούμενη στο αυτοκίνητο της Ιωάννας προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα στο κινητό βρέθηκε και ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο με στοιχεία αναζήτησης αγοράς GPS Tracker.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο