#Ευθεία_ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

#Ευθεία_

#Ευθεία_

●Σαν σήμερα το 1985 οι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν τον Νίκο Μομφεράτο, εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», και τον οδηγό του Παναγιώτη Ρουσέτη.
●Μια από τις «κατηγορίες» που απήγγειλε το «ανταρτοδικείο» της 17Ν ήταν ότι η «Απογευματινή» δημοσίευε φωτό με ημίγυμνες!
●Έγραφε η προκήρυξη που αναπαρήγαγαν με ενθουσιασμό οι οπαδοί της οργάνωσης: «Η εφημερίδα αυτή, εκτός από τα παραπάνω και τον γενικότερο αποπροσανατολισμό, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα αισθηματικά σκάνδαλα, τις ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτά του».
●Ακόμα ένα σημείο της προκήρυξης αναφέρει ότι ο Μομφεράτος μπορούσε να «περάσει γραμμή» σ’ ολόκληρο τον Τύπο επειδή ήταν πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου: «Εκδότης και κύριος μέτοχος της Α ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας, που έγινε ιδιοκτήτης της Α με χρήματα της CIA.
●»Με τη μεγάλη δύναμη που διαθέτει σαν πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου, περνάει τα διάφορα ξένα εμπιστευτικά κι απόρρητα έντυπα του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους άλλους ιδιοκτήτες. Κι έτσι ρίχνει τη γραμμή σε όλο τον Τύπο για όλα τα θεμελιώδη ζητήματα από την αγορά του αιώνα, τις προβληματικές και την εκλογή του Καραμανλή μέχρι την “τρομοκρατία”».
●Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλα τα παραπάνω είναι για τα πανηγύρια. Προφάσεις εν αμαρτίαις. Οσα κι αν λένε τα κείμενα (ιστορικών αναλύσεων, διατριβών, άρθρων, προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων κ.ά.) ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γεγονότα και τις συνέπειές τους. Μην αφήνουμε από τα μάτια μας το μεγάλο για χάρη του μικρού.
●Η Δεξιά στην Ελλάδα είχε δύο βασικούς δημοσιογραφικούς πυλώνες. Τη «Βραδυνή» και την «Απογευματινή». Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, σε καθημερινή βάση πωλούσαν και οι δύο μαζί περισσότερα από 200.000 φύλλα!
●Φυσικά, η απήχηση που είχε η παραδοσιακή «γραμμή» αυτών των εφημερίδων στα εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά και εργασιακά θέματα αποτελούσε εμπόδιo για το καθεστώς της παρακμής που έπρεπε πάση θυσία να επιβληθεί στην Ελλάδα.
●Γι’ αυτό δολοφονήθηκαv και ο Τζώρτζης Αθανασιάδης της «Βραδυνής» και ο Νίκος Μομφεράτος της «Απογευματινής» από τους πιστολάδες, που δήλωναν ότι ήταν «κοινωνικοί αγωνιστές» και «ιδεολόγοι»…
●Ήταν ζήτημα εξουσίας και επιβολής καθεστώτος το κίνητρο των δολοφονιών των σημαντικότερων δεξιών εκδοτών.

#ΝίκοςΠαχύλας #UpdatenewsTeam #np2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών