ΔΙΑΦΟΡΑ

#Ευθεία_

●Σαν σήμερα, το 1748, γεννήθηκε ένας από τους «μπαμπάδες» (ή, τουλάχιστον, τους… νονούς) της Ιστορίας που δεν πρόκειται να μάθουμε: της αληθινής. Το όνομα του γεννηθέντος σαν σήμερα Γιόχαν Aνταμ Βάισχαουπτ (6 Φεβρουαρίου 1748 – 18 Νοεμβρίου 1830). Ο Βάισχαουπτ (βλ. εικόνα) ήταν Γερμανός φιλόσοφος και ο ιδρυτής της θρυλικής μυστικής εταιρίας «Τάγμα των Ιλουμινάτων» ή, αλλιώς, «Πεφωτισμένων».

●Στις τάξεις του αυτό το τάγμα είδε να εισέρχονται πολλοί αριστοκράτες, λόγιοι, στρατιωτικοί, έμποροι, πολιτικοί, καλλιτέχνες και λοιποί διάσημοι της εποχής. Υπάρχουν αναφορές ότι, μεταξύ των επιφανών μελών, ήταν προσωπικότητες όπως ο Γκέτε, ο Χέρντερ και -σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες- ο Μότσαρτ!

●Το τάγμα ιδρύθηκε από τον Βάισχαουπτ την Πρωτομαγιά του 1776 και τέθηκε υπό απαγόρευση τον Αύγουστο του 1787. Οταν η Ευρώπη φάνηκε κάπως «αφιλόξενη» για την οργάνωση, πολλά μέλη της συνέχισαν τη δράση τους στις ΗΠΑ.

●Στους Πεφωτισμένους αποδίδονται πολιτική ισχύς, επιρροή και κεφάλαια, που μπορεί να μη διαθέτουν. Ωστόσο, όλα δείχνουν (ακόμα και το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου) ότι ο ίσκιος τους φτάνει αρκετά μακριά.

●Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δοκιμάσετε το εξής: Πληκτρολογήστε στην μπάρα διευθύνσεων του browser σας (στα ελληνικά, «περιηγητής ιστού») τη λέξη «Illuminati» γραμμένη ανάποδα και προσθέστε τη συνήθη κατάληξη «.com». Δηλαδή, «itanimulli.com/».

●Μόλις πατήσετε enter, θα οδηγηθείτε στην ιστοσελίδα της NSA (στο nsa.gov), η οποία είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (η CIA είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών).

●Για αυτή την έμμεση, αλλά εμφανή σχέση της γνωστής μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ με τους Illuminati άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι απλά ένα «παιχνιδάκι» των Αμερικανών πρακτόρων, που διασκεδάζουν δημιουργώντας ιστορίες παραπληροφόρησης, και άλλοι επιμένουν ότι αυτό αποτελεί μια επίδειξη δύναμης των Πεφωτισμένων.

●Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κομμάτι ημεδαπών συνωμοσιολογικών κύκλων φημολογείται ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα προέρχεται από τις τάξεις αυτής της μυστικής οργάνωσης, η οποία επισήμως έχει «διαλυθεί».

●Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα…
#NikosNote #np2020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

RSS newsbreak

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών