ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Μ.Βαρδινογιάννη στην ΠΤΔ για τους εορτασμούς των 25 αιώνων από Θερμοπύλες-Σαλαμίνα-Η Γ.Αγγελοπούλου στον Πρόεδρο της Βουλής

Στο Προεδρικό η Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τους εορτασμούς των 25 αιώνων από Θερμοπύλες – Σαλαμίνα

Με την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη συναντήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κυρία Βαρδινογιάννη από τη θέση της προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Ετους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», για τον εορτασμό των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενημέρωσε αναλυτικά την πρόεδρο για τις επόμενες πρωτοβουλίες, οι οποίες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, η πανδημία έθεσε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και για τον λόγο αυτό το ίδρυμά της διέθεσε τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει για τους εορτασμούς, προκειμένου να στηρίξει ευπαθείς ομάδες πολιτών που επλήγησαν από την πανδημία.

«Θα τιμήσουμε το Επετειακό Έτος με μέτρο και ευθύνη απέναντι στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Σύντομα το ίδρυμά μας θα ανακοινώσει τις δράσεις για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη με πρωταρχικό στόχο να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας με τις αξίες και τα ιδεώδη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε οι επετειακές εκδηλώσεις να συμβάλουν στην αυτογνωσία μας, καθώς και στην προβολή του ιστορικού πλούτου της πατρίδας μας. Εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή της προς την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο που επιτελεί το σωματείο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», για το οποίο ήταν απόλυτα ενημερωμένη. Η ΠτΔ εξέφρασε το ενδιαφέρον και ζήτησε να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ώστε και εκείνη να συμβάλει στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Η Γιάννα τι κάνει;

Στον αντίποδα της σημαντικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου επέλεξε να κάνει ακόμη μία συνάντηση για το θεαθήναι. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και αυτά που κυριάρχησαν ήταν τα χαμόγελα και οι αβρότητες.

Συνεχίζοντας το σερί των συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας για την ανάδειξη -υποτίθεται- του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η κυρία Αγγελοπούλου, αυτό στο οποίο αποσκοπεί είναι μόνο η προσωπική προβολή της.

«Με χαρά συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα. Τον ευχαριστώ για τις προτάσεις του Ιδρύματος και για τα καλά του λόγια για το «αθόρυβο αλλά γόνιμο» έργο της Επιτροπής. Η επέτειος των 200 χρόνων θα είναι πετυχημένη. Είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί. GA», έγραψε στο twitter της η κ. Αγγελοπούλου.

Πηγή:newsbreak.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών