ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία κρύβει την οικονομική κρίση με “πολέμους”

Η Τουρκία κρύβει την οικονομική κρίση με «πολέμους»

Μαρία Ζαχαράκη
Updatenews Team

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιγράφει συνεχώς την Τουρκία ως «χώρα σε κατάσταση πολέμου

Είναι πλέον στο πολιτικό DNA πολλών κρατών, αλλά κυρίως της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες, όταν χρειάζεται να αποκρύψει ένα εσωτερικό πρόβλημα, να ανακαλύπτει «δράκους» που πρέπει να πολεμήσει. Συνήθης πολιτική τακτική, επιτυχημένη και αποδεκτή από την κοινή γνώμη της γείτονάς μας Τουρκίας.

Γι’ αυτό και δεν εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, η πλειοψηφία μπορεί να γκρινιάζει ψιθυριστά, αλλά ουδόλως διαμαρτύρεται φωναχτά για τις υπέρογκες αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά. Ίσα ίσα ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης στην Τουρκία σε θέματα άλλα από την τσέπη της σχεδόν πάντα πετυχαίνει. 

«Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη για να αποφύγει την κριτική στη διαχείριση της οικονομίας της χώρας», σύμφωνα με τον Ιχσάν Τσαραλάν, της τουρκικής αριστερής εφημερίδας «Εβρενσέλ».

Αλλά αυτή η δικαιολογία, παρόλο που έχει καταντήσει πλέον τόσο απατηλή και αναμασημένη ρητορική, έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται ακόμη από πολλές κυβερνήσεις στην Τουρκία για να κερδίσουν credit από την κοινή γνώμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο