ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό «Όχι» του Κυριάκου στον Έντι Ράμα

Διαψεύδει όσους τον παρουσιάζουν ως «υποτακτικό πρωθυπουργό»

Ο Κυριάκος βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με την στάση του έναντι του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο ελληνικός λαός του είχε καταλογίσει παθητική στάση απέναντι στις τρομερές προκλήσεις του αλβανού, αναφορικά με την εικόνα της διεφθαρμένης Ελλάδας που παρουσίασε λίγο πριν την επίσκεψη του Κυριάκου στα Τίρανα, αλλά και για τα δύο μεγάλα «ΝΑΙ» που είχε πει στον Ράμα…

Το πρώτο «Ναι» ήταν στην απαίτηση του Αλβανού, να μην επισκεφτεί την Βόρειο Ήπειρο. Το Μαξίμου βέβαια κάνει λόγο για «δυσμενείς καιρικές συνθήκες», αλλά αυτό μάλλον γίνεται για να κρύψει την καλή διάθεση που επέδειξε ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν ήθελε να προσβάλει τον οικοδεσπότη του. Στην Χειμάρρα άλλωστε όπου τον περίμεναν εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες με παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ηπείρου, επικρατούσε λιακάδα και θερμοκρασία ήταν πάνω από 13 °C.

Το δεύτερο «Ναι» ήταν η αποδοχή του πρωθυπουργού να επισκεφθεί εντέλει τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου παρέα με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα και για το μεγάλο ΟΧΙ. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε κάθετα την πρόταση του έντι Ράμα να γυαλίσουν παρέα τα πυραυλάκια που φέρουν τα τούρκικα Μπαϊρακτάρ, την απόκτηση των οποίων ανακοίνωσε πανηγυρικά ο Αλβανός πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο