ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλη προτεραιότητα να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό – το videο με τις δηλώσεις

Μήνυμα στους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους, λαμβάνοντας και επιπλέον μέτρα στήριξης, εφόσον αυτό απαιτηθεί, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας για τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους επαγγελματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν τα σχήματα που έχουν δημιουργήσει τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας εφέτος το καλοκαίρι.

“Θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι σήμερα το κυρίαρχο συναίσθημα στη χώρα, μετά την ικανοποίηση που δικαιολογημένα πήραμε από την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είναι η αβεβαιότητα. Ο φόβος τι θα συμβεί εφέτος το καλοκαίρι. Πού θα πάει η οικονομία μας. Ποια θα είναι τα εισοδήματά του νοικοκυριού των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι από τον τουρισμό. Τι θα γίνει τον χειμώνα. Πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι να τα βγάλουν πέρα. Θέλω να γνωρίζετε ότι ως κυβέρνηση έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να υποστηρίξουμε πάνω από όλα τον κόσμο της εργασίας και όλα τα σχήματα τα οποία έχουμε προτείνει, κυρίως το σχήμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποσκοπεί ακριβώς εκεί. Και θέλω να ενθαρρύνω τους επαγγελματίες του τουρισμού να εκμεταλλευτούν τα σχήματα αυτά, έτσι ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα και θέλω να γνωρίζετε ότι στεκόμαστε δίπλα σας. Όποτε κρίνουμε και αξιολογώντας με δυναμικό τρόπο τα μέτρα που έχουμε πάρει είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε κι άλλα όπλα στη φαρέτρα μας. Θα έχουμε δεδομένα πολύ σύντομα και εδώ είμαστε, εφόσον χρειάζεται, να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του τουρισμού. Και βέβαια το συναφείς κλάδους…”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός εστίασε στο “πρωτοφανές”, όπως το χαρακτήρισε για τα ελληνικά δεδομένα πακέτο οικονομικής στήριξης για τον κόσμο της εργασίας, την πραγματική οικονομία και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, σημείωσε πως ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. “Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση της πανδημίας με μεγάλη ορμή. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν καλοί μήνες και ο Μάρτιος δεν ήταν τόσο κακός. Το δεύτερο τρίμηνο προφανώς θα είναι ένα δύσκολο τρίμηνο για την ελληνική οικονομία και ελπίζουμε ότι από το τρίτο τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Χαρακτηρίζοντας το εφετινό καλοκαίρι διαφορετικό, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στην αιχμή της στρατηγικής την ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών και των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού. Έδειξε, δε, εμφατικά ότι η καμπάνια προβολής της χώρας περνάει επάνω από τον ορίζοντα του 2020 και φτάνει σε βάθος χρόνου.

“Ελπίζουμε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε επισκέπτες πάνω από όλα με ασφάλεια. Πάνω από όλα με ασφάλεια που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοινώσεις και για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού. “Εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία”, είπε.

Το βίντεο της φετινής καμπάνιας για τον τουρισμό


http://https://m.youtube.com/watch?v=lCfYjUQgvaE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών