ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Κάτι δείχνει να λειτουργεί

Κάτι δείχνει να λειτουργεί

Οπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έτσι και η κομματική ταύτιση ή ακόμα και η ένταξη σε κυβερνητικό σχήμα δεν κάνει τους… υπουργούς. Ολα, τελικά, είναι θέμα προσώπων και η επιτυχής άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής έγκειται στις ικανότητες και στην ευφυΐα των εχόντων την εξουσία. Ενώ στο Mεταναστευτικό η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και η κυβέρνηση έχει απoλέσει πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο, στον τομέα της δημόσιας υγείας, παρόλο που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, δείχνει αρκετά καλύτερη.

Η αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του κορονοϊού, όπως και κάθε άλλης μεγάλης επιδημίας, είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η ορθή εκτέλεση των σχεδίων που έχουν καταρτίσει οι φορείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη μη εξάπλωση και διάδοση των κρουσμάτων. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα επιλογές που έχει κάνει το αρμόδιο υπουργείο είναι οι ενδεικνυόμενες.

Πριν από την αμιγώς ιατρική αντιμετώπιση των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, το υπουργείο ακολούθησε γρήγορα την πεπατημένη. Ενημέρωσε την κοινή γνώμη, έστειλε οδηγίες σε όλους τους φορείς και στις Αρχές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας και προετοίμασε τις υπάρχουσες υποδομές του δημόσιου τομέα, αλλά και τις ιδιωτικές, για τις επόμενες κινήσεις τους – είτε παραστεί άμεση ανάγκη και τα κρούσματα αυξηθούν εκθετικά είτε όχι.

Η απόφαση να ματαιωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα ήταν σωστή. Τα περιοριστικά μέτρα, σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζονται – και ίσως θα έπρεπε να ληφθεί ειδική μέριμνα και για τη λειτουργία χώρων, όπως τα σχολεία, όπου η μετάδοση των ιών γίνεται αστραπιαία και σε μεγάλη κλίμακα.

Οσο αισιόδοξος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα. Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα της χώρας και τα κρούσματα θα αυξηθούν. Το θέμα είναι να υπάρχουν το κατάλληλο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τα πρόσωπα που θα το εφαρμόσουν. Μέχρι στιγμής, τα πράγματα, σε αυτόν τον τομέα, δεν πάνε άσχημα.

Updatenews Team

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο