ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – Ιταλία: Άνδρες άνω των 60 τα «τέλεια» θύματα του ιού – Κάθε 2,5 λεπτά κι ένας θάνατος

Το ethnos.gr μπήκε στα «άδυτα» του υπουργείου υγείας της Ιταλίας και παρουσιάζει αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία που αποτελούν οδηγό για όλους μας

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος στην Ιταλία με την πανδημία του κορονοϊού να θερίζει κυριολεκτικά μία ολόκληρη γενιά και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες. Το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 627 άνθρωποι σε όλη τη χώρα σπάζοντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ και βυθίζοντας στην απελπισία τον λαό και σε ανασφάλεια την ιταλική κυβέρνηση. Τα κρούσματα ανέβηκαν στα 47.021 και μεταξύ αυτών 3.700 γιατροί και νοσηλευτές. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032.

Τα αυστηρά μέτρα, οι καραντίνες, οι συμβουλές και τα ευχολόγια όχι μόνο δεν έχουν φέρει αποτελέσματα αλλά αποδείχτηκαν πως υποβοήθησαν την εξάπλωση του ιού. Σε συνδυασμό με τον απείθαρχο χαρακτήρα του κόσμου που δεν τηρεί την καραντίνα αλλά και τα μέτρα προστασίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ θανάτου που τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο θανάτου.

Αδυνατούν να παράσχουν ποιοτικές υπηρεσίες

Τα χιλιάδες κρούσματα, τα κορεσμένα νοσοκομεία, το εξαντλημένο ιατρικό προσωπικό και η έλλειψη ιατρικού υλικού έχουν προκαλέσει θανάσιμο κορεσμό στο σύστημα υγείας σε σημείο που να υποστηρίζουν πολλοί πως ο εκτροχιασμός στα νούμερα των νεκρών οφείλεται στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία της χώρας αδυνατούν να παράσχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Κάθε 2,5 λεπτά και ένας θάνατος

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλοί ασθενείς να μην λαμβάνουν την ιδανική νοσηλεία ενώ πολλοί από αυτούς κόλλησαν τον κοροναϊό πηγαίνοντας σε κάποιο κέντρο υγείας καθώς τα πάντα πλέον είναι μολυσμένα, ακόμα και οι γιατροί πολλοί από τους οποίους στέκονται ηρωικά μεν αλλά μεταφέρουν στην εργασία τους τα συμπτώματα της νόσου. Είναι σοκαριστικό πως μέσα σε 24 ώρες «χάθηκαν» 627 ψυχές. Αυτό σημαίνει πως κάθε 2,5 λεπτά είχαμε και έναν θάνατο…. Το ethnos.gr αναζήτησε τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει το υπουργείο υγείας της Ιταλίας προκειμένου να δημιουργήσει το προφίλ του «ιδανικού ασθενή» και του «τέλειου θύματος» της μεγάλης μάστιγας.

Δεν «θέλει» να τους σκοτώσει

Τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά καθώς επιβεβαιώνεται με τον πλέον ανάγλυφο και επίσημο τρόπο πως ο κορονοϊός προσβάλει τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους έως 30 ετών αλλά δεν καταφέρνει ή δεν «θέλει» να τους σκοτώσει. Η διαπίστωση αυτή δικαιώνει και τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός είναι δημιούργημα εργαστηριακών πειραμάτων και έχει στο DNA την «εντολή» να μην χτυπάει θανάσιμα τις μικρές ηλικίες αλλά όσους «λαμβάνουν αποφάσεις», δηλαδή, τις μεγάλες ηλικίες. Ακόμα και αν τα απορρίψουμε όλα αυτά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

Ιδανικό… θύμα: Ανδρας ετών 63

Οπως προκύπτει η ηλικία του «τέλειου» θύματος είναι τα 63 έτη μέσος όρος ηλικίας και γένους αρσενικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας υπάρχει στις ηλικίες από 70 χρονών και πάνω σε ποσοστό 52%. Ακολουθεί η κατηγορία από 51 έως 70 ετών με ποσοστό θνησιμότητας 28% και από εκεί και πέρα τα ποσοστά πέφτουν σημαντικά. Στις ηλικίες από 19 έως 50 ετών πέφτουμε στο 19% και στις ηλικίες από λίγων μηνών έως 18 ετών μόλις στο 1%.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών