ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το «αυτοτέστ» στα social media

Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

ΚΟΣΜΟΣ – UpdatenewsTeam

Μην δίνετε βάση σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο

Σε περιόδους κρίσης, κάποιοι κάνουν «χρυσές δουλειές». Το έχει αποδείξει η Ιστορία, εξάλλου, πολλές φορές. Έτσι και τώρα, που η ανθρωπότητα ζει μία από τις πιο ζοφερές της στιγμές, με τον κορονοϊό σε πλήρη εξέλιξη, πολλά είναι εκείνα που θα ακούσετε και θα διαβάσετε ως πιθανά «γιατρικά» ή τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να δείτε αν έχετε νοσήσει.

Τον τελευταίο καιρό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςμονοπωλεί ένα… αυτοτέστ, το οποίο κυκλοφορεί ως εφαρμογή για λογισμικό iOS και υποτίθεται πως δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μάθει μόνος του αν έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, κρατώντας την αναπνοή του για 10 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με το εν λόγω τεστ, αν κάποιος μπορέσει να κρατήσει την αναπνοή του χωρίς να βήξει για 10”, τότε σημαίνει πως δεν πάσχει από τον ιό. 

Το τεστ αυτό έκανε αρχικά την εμφάνισή του σε Twitter και Facebook και αποδίδεται ψευδώς σε ένα μέλος του Νοσοκομείου του Στάνφορντ. Το CNNi επικοινώνησε με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου, Λίζα Κιμ, η οποία διέψευσε οποιαδήποτε σχέση της«επικίνδυνης» ανάρτησης με την ιατρική μονάδα του Στάνφορντ και τόνισε πως «περιέχει επικίνδυνες πληροφορίες».

Οι μύθοι γύρω από τον κορονοϊό

Κι επειδή κατά καιρούς πολλά λέγονται για το πώς μπορούμε να εμποδίσουμε τον ιό και την εξάπλωσή του, το CNNi συγκέντρωσε μύθους και αλήθειες για το θέμα αυτό. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο