ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Τραμπ προειδοποιεί για απώλειες σαν του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Τραμπ προειδοποιεί για απώλειες σαν του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΚΟΣΜΟΣ – UpdatenewsTeam

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρος βρίσκονται στη πιο δύσκολη στιγμή τους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Εβδομάδα «κόλασης» ξεκινάει στις ΗΠΑ αλλά και στη Νέα Υόρκη -όπου βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τα στοιχειώδη, με μεγάλες ελλείψεις στους αναπνευστήρες όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του OPEN TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη πιο δύσκολη στιγμή τους από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και οι συνεργάτες του φρόντισαν εδώ και 24 ώρες να προειδοποιήσουν τους πολίτες ότι η εβδομάδα που αρχίζει από αύριο θα είναι η πιο δύσκολη. «Η Αμερική έφτασε στο σημείο μηδέν διότι ο πρόεδρός της και όχι μόνο αντιμετώπισαν τον κορονοϊό ως κάτι αστείο», αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ θα υπάρξουν πάρα πολλοί θάνατοι κάνοντας λόγο για φρικτές στιγμές, με τους αριθμούς των νεκρών να είναι πρωτόγνωροι και να έχουν υπάρξει μόνο σε πόλεμο κατά την διάρκεια του ‘Α ή του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδιαίτερο μάλιστα προβληματισμό προκάλεσαν παράλληλα, και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου η οποία δήλωσε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να μεταβαίνουν ούτε στα φαρμακεία. Σύμφωνα με την ίδια οι δυο επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για να κερδιθεί ο «πόλεμος» κατά του κορονοϊού.

Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου: Η πανδηµία φέρνει και γεωπολιτικές κόντρες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου, επικαλούμενος τις δηλώσεις Τραμπ για τους πολλούς νεκρούς που θα υπάρξουν, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε απόλυτη καραντίνα, κάτι τέτοιο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σημειώνεται ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 4.159, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ‘Άντριου Κουόμο.

Σε σύγκριση με τους 630 θανάτους που είχαν καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, αυτός ο θλιβερός απολογισμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά “είναι ακόμα πολύ νωρίς” να εξαχθούν συμπεράσματα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου. Από τους ιατρικού Συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζονται οι φόβοι ότι οι νεκροί θα πολλαπλασιαστούν με την πόλη, που έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, να ζει ήδη στιγμές αποκάλυψης. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τη Δευτέρα (6/4) δεν θα υπάρχουν  άλλοι αναπνευστήρες διαθέσιμοι στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος  ανέφερε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φορέσει μάσκα και ενώ είχε ληφθεί η απόφαση από την κυβέρνηση για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου. Μάλιστα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καλούσε τους πολίτες να την φορούν όπου πηγαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο