ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Η Τουρκία επίσημος διακινητής μεταναστών και προσφύγων

Μητσοτάκης: Η Τουρκία επίσημος διακινητής μεταναστών και προσφύγων

UpdatenewsTeam

«Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν καθώς η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» διεμήνυσε από τον Έβρο

«Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό-προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Κατανιές Έβρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών. «Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η Τουρκία διακινητής προσφύγων και μεταναστών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία «ως επίσημο διακινητή προσφύγων και διακινητών». «Κινούμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πάνω από όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο: «Μην επιχειρείτε να μπείτε στην Ελλάδα». «Δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς κράτος δικαίου. Κάποιοι βολεύτηκαν και άφησαν τα κράτη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα, να διαχειριστούν μόνα τους την κατάσταση που επικρατεί» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Ελλάδα και Ευρώπη δεν εκβιάζονται, αλλά συζητούν. Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο