ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ενίσχυση της Ασφάλειας στο νερό από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες & την Αθλητική Ναυαγοσωστική Ελλάδος

Mε κάθε τυπικότητα επισημοποίησαν την από καιρού δρομολογημένη συνεργασία τους οι Ενώσεις Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΣΟΑ) και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), υπογράφοντας το μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας, παρουσία των μελών και των στελεχών τους, στην έδρα της Κοινότητας του Παλαιού Ψυχικού.

Πιο αναλυτικά,
με την «προαγωγή της υγείας» ως βασικό πυλώνα των δράσεών τους και ενστερνιζόμενοι τις αξίες της πρόληψης, της αποφυγής των τραυματισμών και της τήρησης των κανόνων ασφαλούς κολύμβησης, οι ΕΣΟΑ και ΕΑΝΕ αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της εξάλειψης των πνιγμών στις Ελληνικές Θάλασσες, της αναγωγή της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην θέση που της αρμόζει στο Αθλητικό Πανόραμα καθώς και της Εκπαίδευσης της Νεολαίας και όλου του κοινού στη διάσωση, τις 1ες βοήθειες και την ανάνηψη από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής μαζί με την πολύτιμη αρωγή των Ελλήνων Olympians του υγρού στίβου και όχι μόνο.

Για την επίτευξη των παραπάνω θα οργανωθούν πλήθος δράσεων, που θα περιλαμβάνουν Ημερίδες, Σεμινάρια, Συνέδρια και Αθλητικές Εκδηλώσεις.

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και αποστάσεων, στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο που ζούμε, το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν από πλευράς ΕΣΟΑ, η Πρόεδρος και η Α’ Αντιπρόεδρος κα Βούλα Κοζομπόλη (Olympian Υδατοσφαίρισης) και Βιργινία Κραβαριώτη (Olympian ιστιοπλοΐας) αντίστοιχα, πλαισιωμένες από την Ειδική Γραμματέα-Olympian Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου και τα στελέχη της Ένωσης. Από πλευράς της ΕΑΝΕ το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ιδρυτής Δρ Στάθης Αβραμίδης, μαζί με την Αντιπρόεδρο Ελευθερία Αβραμίδου.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας με την ΕΑΝΕ καθώς θέλουμε αυτή να συμβάλει στο κοινό στόχο της μείωσης –αν όχι της εξάλειψης- των πνιγμών. Σε μία χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να καταγράφονται κάθε χρόνο τόσοι πνιγμοί. Έτσι μέσα από μία σειρά δράσεων, ημερίδων και αθλητικών εκδηλώσεων και την συμμετοχή όλων των Olympian συναδέλφων μου, θεωρώ ότι θα πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Ακόμη ως Olympian της πισίνας, θα ήθελα να συμβουλέψω όλους τους γονείς να βάλουν από νωρίς τα παιδιά τους στο κολύμπι. Ακόμη και από την βρεφική ηλικία. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούν να τους κάνουν τόσο σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ Δρ Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε: «Oι συμμαχίες δεν δημιουργούν ισχύ. Την προϋποθέτουν. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που συστρατευόμαστε με την ζωντανή ιστορία του αθλητισμούκαι τους ανθρώπους της ΕΣΟΑ. Μαζί θα συμβάλλουμε στην μείωση των πνιγμών μέσα από την καλλιέργεια του αθλήματος που σώζει ζωές. Της αθλητικής ναυαγοσωστικής, ενώ η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Αβραμίδου συμπλήρωσε: «Ο υγρός στίβος διέπλασε τον χαρακτήρα μας. Μαζί είμαστε ισχυρότεροι. Η συμμαχία ΕΑΝΕ και ΕΣΟΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς είναι ελπιδοφόρα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφει στην Έδρα της Κοινότητας Παλαιού Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, με τον οποίο οι Olympians έχουν δομήσει ισχυρή συνεργασία το τελευταίο χρονικό διάστημα και την Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιού Ψυχικού κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου να δηλώνει: «Με τους Olympians της Ελλάδας έχουμε αναπτύξει μία όμορφη σχέση συνεργασίας μέσα από το πρόγραμμα ‘’Ζήσε Αθλητικά’’ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έτσι είναι μεγάλη χαρά να τους υποδέχομαι και να τους φιλοξενώ μαζί με τους συνεργάτες τους της ΕΑΝΕ στο Παλαιό Ψυχικό, με την ιδιότητα της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού, γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό. Και επιπλέον θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που επέλεξαν την υπογραφή του μνημονίου αυτού στη μη παραθαλάσσια πόλη μας, για να περάσουν το μήνυμα ότι η ασφάλεια στο νερό είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις δράσεις τους και η κοινότητά μας θα είναι αρωγός τους για την προαγωγή του αθλητισμού, της υγείας και της περιβαντολλογικής συνειδητοποίησης».

Την φωτογράφηση έκανε ο γνωστός φωτορεπόρτερ και Πρόεδρος της ΠΕΦΦΕΕ κ. Βασίλης Κουτρουμάνος, ο οποίος σημείωσε: «Ως ΠΕΦΦΕΕ έχουμε κάνει κι εμείς Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της οποίας έχουμε ως στόχο να απαθανατίσουμε και να διαδώσουμε την αθλητική ιστορία και τις δράσεις των εμβληματικών Ελλήνων Olympians και της Ένωσής τους! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ποιότητα των πρωτοβουλιών και συνεργασιών τους και ιδιαίτερα περήφανοι για την ευκαιρία που μας δίνουν να συμμετέχουμε σε αυτές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο