ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Ντροπή! αισχροκερδούν με το τεστ του κορονοιού

Ντροπή! αισχροκερδούν με το τεστ του κορονοϊού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το τσουχτερό κόστος των 300 € που ζητούν τα ιδιωτικά εν μέσω κρίσης

Γερά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι καταφεύγουν σε ιδιωτικές μικροβιολογικές κλινικές προκειμένου να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό. Το κόστος που απαιτείται να καταβάλουν φτάνει το υπέρογκο ποσό των 300 ευρώ! Συγκεκριμένα, το πακέτο των εξετάσεων περιλαμβάνει το τεστ για τον νέο κορονοϊό, το τεστ για τη γρίπη αλλά και την ιατρική επίσκεψη. 

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε ότι επιστρέφοντας από την Τουρκία αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να κάνει προληπτικά το τεστ για τον κορονοϊό. Η νοσηλεύτρια του είπε ότι το τεστ στοιχίζει 290 ευρώ, γιατί γίνεται μαζί με αυτό της γρίπης, τονίζοντας ότι «πάνε πακέτο». Ο δημοσιογράφος έφυγε τελικά εκνευρισμένος και κατήγγειλε το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ανάρτησε στο twitter την απόδειξη που πήρε ένας πολίτης που επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο θεραπευτήριο, σύμφωνα με την οποία κλήθηκε να πληρώσει 140 ευρώ για το τεστ του κορονοϊού, 70 ευρώ για το τεστ της γρίπης και 70 ευρώ για την επίσκεψη του διευθυντή, η έγκριση του οποίου καθίσταται απαραίτητη!

Ο νευροχειρουργός ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι είναι αισχρό σε περιόδους υγειονομικής -αλλά και οικονομικής- κρίσης να υπάρχει εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών με τόσο προκλητικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας από σήμερα λειτουργούν τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικόν και Πανεπιστημιακό Λάρισας, που είναι σημεία στα οποία θα εκτελούνται εξετάσεις για τον κορονοϊό, μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, το Ινστιτούτο Παστέρ, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

UpdatenewsTeam

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο