ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε σταδιακή, αλλά προσεκτική άρση των μέτρων περιορισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε σταδιακή, αλλά προσεκτική άρση των μέτρων περιορισμού

ΚΟΣΜΟΣ – UpdatenewsTeam

Τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα πρέπει να περιμένουν οι χώρες που χαλαρώνουν τους περιορισμούς, προκειμένου να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών, προτού προχωρήσουν σε νέα χαλάρωση, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κάθε χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα δημόσιας υγείας για να κρατήσει μια διατηρήσιμη, σταθερή κατάσταση χαμηλού επιπέδου ή μηδενικής μετάδοσης και να προετοιμάσει την δυνατότητα κινητοποίησής της, ώστε να αντιδράσει άμεσα προκειμένου να ελέγξει την όποια εξάπλωση, ανέφερε ο ΠΟΥ στη νεότερη επικαιροποίηση της στρατηγικής του (Strategy Update).

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε ένα «κρίσιμο σταυροδρόμι» στην πανδημία και ότι η «ταχύτητα, η κλίμακα και η ισότητα πρέπει να είναι οι κατευθυντήριες γραμμές μας», όταν λαμβάνονται αποφάσεις για το ποια μέτρα είναι απαραίτητα.

Κάποιες από τις σφοδρότερα πληγείσες χώρες εξετάζουν τώρα την άρση του lockdown και αρχίζουν τη μετάβαση προς την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών της καθημερινότητας. Στην επικαιροποίηση της στρατηγικής του, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τέτοια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σταδιακά, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να αξιολογείται ο αντίκτυπος πριν ληφθούν νέα μέτρα.

«Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σε φάσεις, σε ό,τι αφορά τα βήματα με βάση την αξιολόγηση των επιδημιολογικών κινδύνων και των κοινωνικο-οικονομικών οφελών σε διάφορους χώρους εργασίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωνικές δραστηριότητες», ανέφερε ο ΠΟΥ.

«Ιδανικά θα υπάρχει ένας ελάχιστος χρόνος 2 εβδομάδων (που αντιστοιχεί στην περίοδο επώασης της Covid-19) ανάμεσα σε κάθε φάση της μετάβασης, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος, για να αντιληφθούμε τον κίνδυνο νέων κρουσμάτων και να αντιδράσουμε κατάλληλα», πρόσθεσε ο Οργανισμός. Προειδοποίησε ότι ο «θα συνεχίσει να υπάρχει ο κίνδυνος επανεμφάνισης και αναζωπύρωσης της ασθένειας».

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ εξέδωσε τις συμβουλές του την ώρα που υφίσταται κριτική από τις ΗΠΑ για την αρχική του αντίδραση στην πανδημία, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να ανακοινώνει την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον αναστέλλει τη χρηματοδότηση του Οργανισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο