ΕΛΛΑΔΑ

Ο τυχοδιώκτης Ερντογάν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Ο τυχοδιώκτης Ερντογάν με όπλο χιλιάδες μετανάστες προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα

Εδώ και πέντε ημέρες η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ολομέτωπη, πολεμικού χαρακτήρα, επίθεση από την Τουρκία που εκδηλώνεται συστηματικά σε ολόκληρο το εύρος της εθνικής περιμέτρου. Στον Εβρο συνωστίζονται χιλιάδες επίδοξοι εισβολείς, μέλη του ISIS και πρώην έγκλειστοι των τουρκικών φυλακών, οι οποίοι με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, η οποία τους ενισχύει με χημικά και δακρυγόνα που εκτοξεύουν εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών, επιτίθενται κατά κύματα πάνω στον φράχτη και αναζητούν περάσματα με στόχο να παραβιάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. 

Την ίδια ώρα, στο ανατολικό Αιγαίο λέμβοι γεμάτες αλλοδαπούς επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, ασκώντας μια συμμετρική πίεση που αποσκοπεί, όπως καθίσταται πλέον φανερό, στην πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας.

Είναι πρόδηλο ότι αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας το τελευταίο διάστημα δεν αφορά μερικές χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Ούτε βεβαίως το θέμα σχετίζεται με μερικές εκατοντάδες γυναικόπαιδα που χρησιμοποιούνται «εργαλειακά» από τον τυχοδιώκτη Ερντογάν σαν όχημα ενός ψευδεπίγραφου και παραπλανητικού ανθρωπισμού χωρίς αντίκρισμα.

Απειλή

Η Ελλάδα δέχεται χωρίς περιστροφές μια ευθεία και απροκάλυπτη πολεμική απειλή από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιχειρεί να πνίξει τη Θράκη και τα ελληνικά νησιά ενθαρρύνοντας συνθήκες μαζικής εισβολής με σκοπό να βυθίσει την Ελλάδα στη δίνη ανεξέλεγκτων καταστάσεων και να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική κυριαρχία.

Είναι συγκλονιστικό, την ίδια στιγμή, ότι απέναντι σε αυτήν την ιταμή πρόκληση εγείρεται ένα στιβαρό και πρωτόγνωρο κύμα εθνικής αλληλεγγύης και διατρανώνεται από όλες τις γωνιές της χώρας, αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού, το μήνυμα ότι η τουρκική απειλή θα τσακιστεί πάνω στη θέληση και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων.

Με υψηλό και ακμαίο εθνικό φρόνημα που σιγόκαιγε κάτω από τις στάχτες των Μνημονίων οι Ελληνες, ενωμένοι πάνω από κομματικές γραμμές στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζουν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις πατρογονικές εστίες ορθώνοντας ένα άκαμπτο αμυντικό τείχος απέναντι στην ύπουλη και άνανδρη επίθεση της Τουρκίας. Η εμετική στάση των Ευρωπαίων -κατ’ όνομα- εταίρων οι οποίοι, όπως και οι ΗΠΑ -παρά τις γενναιόδωρες στρατιωτικές διευκολύνσεις που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα…-, ουσιαστικά συμπαραστέκονται στον Ερντογάν για την αποτυχία του στο μέτωπο της Συρίας, αντί να πτοεί τους Ελληνες πολίτες ενισχύει το πείσμα τους και συνεγείρει τις ψυχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή στον Εβρο αναπτύχθηκε αυθόρμητα ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς από απλούς ανθρώπους και από κάθε γωνιά της Ελλάδας – από τους κατοίκους του Εβρου που αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την κατάσταση έως την Κρήτη.

Συμπαράσταση

Δήμοι και κοινότητες των Ελλήνων, συγκεντρώνουν μαζικά τρόφιμα τα οποία αποστέλλονται στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς και τους συνοροφύλακες και σε όλους όσοι βρίσκονται για πέμπτη μέρα σε επιφυλακή στην πρώτη γραμμή της εθνικής περιμέτρου. Το συλλογικό αίσθημα συνόψισε εύστοχα ο κοινοτάρχης των «πολιορκούμενων» Καστανιών Σταύρος Τζιαμαλίδης, ο οποίος υπογράμμισε λακωνικά: «Είμαστε εδώ! Παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Και θα σταθούμε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας σε ό,τι μας ζητηθεί!»

Νίκος Παχύλας
Εκδότης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο