ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΗ

Οι εορτές για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης άρχισαν από το μπαλκόνι του Ερντογάν

Εριστικό είναι το κλίμα πανηγυρισμών που ξεκίνησε έξω από μπαλκόνι της κατοικίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

Ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε με ύφος κατακτητή στο μπαλκόνι τους και χαιρέτησε το πλήθος στα σκάφη που πέρασαν τον Βόσπορο σε μια βιτριολική αναπαράσταση ότι πάνε τάχα να αλώσουν την Πόλη!

Μάλιστα, το σόου που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και πολιτισμού της Τουρκία θα λάβει χώρο στην Αγία Σοφία με προσευχές και το ο ομοίωμα τείχους εκτός του ναού!

«Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, εκπρόσωπος του Σουλτάνου ανάρτησε φωτογραφία της Αγίας Σοφίας, με την λεζάντα «το επιθυμούμε. Να είστε υπομονετικοί. Θα τα καταφέρουμε μαζί».

Από τότε, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν «οργιάσει», ενώ πιέζουν τον Ερντογάν να ανακοινώσει ότι ο ιστορικός ναός που λειτουργεί ως μουσείο, θα μετατραπεί σε τέμενος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Facebook Pagelike Widget

Στο Twitter

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών