ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα αλλάζουν, ποτέ κάτι δεν παραμένει αναλλοίωτο

#Ευθεία_

●«Κάθε θαύμα, τρεις ημέρες˙ το μεγάλο, τέσσερις». Αυτό το ρητό χρησιμοποιούσε συχνά ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, το μοναδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε το θάρρος να πει στο συνέδριο του 1996 ότι το κόμμα του είχε δημιουργήσει καθεστώς

●Το ζήτημά μας όμως δεν είναι η πασοκική πανούκλα, η οποία χτύπησε την Ελλάδα το ‘74 και την ταλαιπωρεί ακόμα με τις διάφορες μεταλλάξεις και εξαλλαγές της. Το θέμα είναι, φυσικά, ο κορoνοϊός, ο οποίος απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη, έχει πανικοβάλει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού και χτυπά με το μεγάλο σφυρί της ανασφάλειας τις λεγόμενες «αγορές».

●Κι αυτός θα περάσει – όπως όλα του κτιστού κόσμου, είναι εφήμερος. Τίποτε δεν διαρκεί για πάντα. Οπως ήλθαν, έτσι παρήλθαν οι ισπανικές γρίπες, οι γρίπες των χοίρων, των πτηνών, των φαλαινών και των πτεροδακτύλων, τα SARS, οι μαύρες πανώλες, οι λιμοί και οι λοιμοί, οι πόλεμοι, οι σεισμοί και οι καταποντισμοί.

●Να κάθεσαι να ανησυχείς για το τι μπορεί να σου συμβεί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, ούτε αφήνει κέρδος στο ταμείο…

●Κάτι ήξεραν παραπάνω και καλύτερα από εμάς οι παρελθούσες γενεές, οι οποίες είχαν εντός των οικιών τους καδρωμένο το κεντητό με τη φράση «Και αυτό θα περάσει». Χωρίς να το γνωρίζουν, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτού του κεντητού είχαν τοίχο του σαλονιού τους κεκοσμημένο με το απόσταγμα της φιλοσοφίας του Ηρακλείτου: «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν».

●Ολα αλλάζουν, ποτέ κάτι δεν παραμένει αναλλοίωτο. Κι αυτός ο κορονοϊός θα περάσει. Θα αφήσει πίσω του σημάδια, αλλά κι αυτά θα ξεθωριάσουν όσο ξεθωριάζουμε κι εμείς οι ίδιοι, που φέρουμε τις μνήμες αυτών των εμπειριών.

●Ακόμα κι αυτοί που αισχροκερδούν τούτες τις ημέρες κάπου με τη σειρά τους θα πιαστούν κορόιδα και θα χάσουν όσα μάζεψαν με τις υπερχρεώσεις.

●Οι μάσκες μιας χρήσης στα φαρμακεία προ κορονοϊού είχαν 14 λεπτά του ευρώ και τώρα έχουν φτάσει το 1,6 ευρώ καθεμιά! Χίλια τοις εκατό (και βάλε) «καπέλο» στην τιμή. Αν είναι δυνατόν!

●Κι ύστερα λένε πόσο άνθησε ο μαυραγοριτισμός στην Κατοχή… Αν κρίνεις από την αισχροκέρδεια στις μάσκες, αντιλαμβάνεσαι ότι, αν γινόταν τώρα Κατοχή, οι μαυραγορίτες θα ήταν περισσότεροι και πολύ πιο αδίστακτοι.
#ΝΠ_

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο