ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ

Παραμένουν στα 7 τα κρούσματα – Αυστηρότερα μέτρα ζητά ο ΠΟΥ

Κοροναϊός: Παραμένουν στα 7 τα κρούσματα – Αυστηρότερα μέτρα ζητά ο ΠΟΥ
UpdatenewsTeam

Γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τι ανησυχεί τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ δεδομένου ότι αναμένεται η Ελλάδα να περάσει στη φάση 2 του ιού

Στον ίδιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει ο κοροναϊός στη χώρα μας ενώ οι επιστήμονες είναι σε ετοιμότητα για τη δεύτερη φάση της επιδημίας στη Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, ο περιορισμός της μετάδοσης εξαρτάται από τα μέτρα συλλογικής ευθύνης, τονίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. «Τις γιαγιάδες και τους παππούδες» όπως είπε χαρακτηριστικά αλλά και όλους όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά, από διαβήτη, υπέρταση αλλά και όσους έχουν νοσήματα που εμφανίζουν ανοσοκαταστολή. 

“Ο περιορισμός διάδοσης εξαρτάται από τα μέτρα συλλογικής ευθύνης. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: Δεν υποτιμούμε τον κίνδυνο” σημείωσε ο κ.Τσιόδρας.

Το φιλότιμο

Ο καθηγητής κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο φιλότιμο των Ελλήνων μία λέξη όπως είπε που δεν υπάρχει σε άλλο λεξιλόγιο, αναφερόμενος ουσιαστικά στην ατομική ευθύνη που πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης ώστε να μην διασπαρεί ο ιός. 

Σήμερα πάντως η επιστημονική κοινότητα ετοιμάζεται να δεχθεί τη δεύτερη φάση του κύματος του ιού όπου ουσιαστικά η μετάδοση γίνεται μέσα στην κοινότητα από άτομο σε άτομο. 

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ένας ασθενής με κοροναϊό μπορεί να μεταδώσει σε άλλα 2 άτομα ενώ στην περίπτωση της γρίπης είναι ένα άτομο προς ένα. 

Γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος εξήγησε και γιατί ελήφθη η απόφαση να κλείσουν για πολλές ημέρες 28 σχολεία της χώρας, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των γονεών. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο