ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε αυτά τα τμήματα υπηρετούσαν οι επίορκοι αστυνομικοί που πουλούσαν πλαστά έγγραφα – Τα «γρηγορόσημα» και οι Αλβανοί ποινικοί

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονται 33 άτομα, εκ των οποίων έχουν αποκαληφθεί τα 12

Κύκλωμα αστυνομικών πουλούσε πλαστά έγγραφα σε επικίνδυνους κακοποιούς και παράτυπους μετανάστες – Ανάμεσά τους υπασπιστήρια πρώην Αρχηγού – Από 3.000 έως 40.000 ευρώ η «ταρίφα»
Σε κύκλωμα κατάρτισης πλαστών εγγράφων που εκδίδονταν με ελληνικά στοιχεία σε Αλβανούς ποινικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για ναρκωτικά, ληστείες και συμμετοχή σε εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται πέντε αστυφύλακες και ένας ανθυπαστυνόμος.

Οι επίορκοι αστυνομικοί υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα του Παγκρατίου, των Βριλησσίων, της Ελευσίνας και της Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι και γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα.

Το κόστος για τα πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια ξεκινούσε από 5.000 ευρώ και έφτανε έως και τις 40.000 ευρώ. Αυτά εξασφαλίζονταν για Αλβανούς κακοποιούς, που είχαν συλληφθεί στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 12 περιπτώσεις. Συνολικά στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονται 33 άτομα.

Πηγή:newpost

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο