ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Βερολίνο και Βιέννη αύριο ο Μητσοτάκης – Κρίσιμη συνάντηση με Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Μαζί με την καγκελάριο θα συμμετάσχει με διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ Vision & Investment Opportunities.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Βερολίνο τη Δευτέρα 9 Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:
Στις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) αναμένονται οι ομιλίες του πρωθυπουργού και της καγκελαρίου Μέρκελ στο Οικονομικό Φόρουμ.
Στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με γερμανούς επενδυτές και στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ διαλόγου που διοργανώνει το German Council on Foreign Relations.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού την Τρίτη 10 Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:
Στις 8:00 τοπική ώρα (9:00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας με θεσμικούς φορείς της γερμανικής οικονομίας στο Βερολίνο.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου στις 15:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλός του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ, Θανάσης Μπακόλας.
Πέρα από τον πρωθυπουργό και τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, στο Οικονομικό Φόρουμ θα μιλήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Το «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων»
Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας – Haus der Deutschen Wirtschaft.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί πάνω από 40 B2B συναντήσεις.
Τη διεξαγωγή του Φόρουμ αποφάσισαν ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρσι στο Βερολίνο, ενώ η διοργάνωση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών, τελώντας υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, Άδωνη Γεωργιάδη, και του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.
Το Φόρουμ θα λειτουργήσει ως ένα μεγάλο think tank αναζήτησης νέων συνεργασιών, συνεργειών ή και συμφωνιών, με στόχο τον προγραμματισμό νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ θα επικεντρωθεί στην αγορά ενέργειας, τις πράσινες επενδύσεις (ΑΠΕ, φυσικό αέριο κ.α.), την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φόρουμ θα παρουσιαστούν best practices, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών και η ορθή εφαρμογή μοντέλων αναδιάρθρωσης.

Οι στόχοι του Φόρουμ είναι οι ακόλουθοι:

Περιπολώντας με τους Έλληνες εθνοφρουρούς
Να ακουστεί η «φωνή» της ελληνικής οικονομίας σε όλη τη Γερμανία.
Να περάσει το μήνυμα ότι οι δύο κυβερνήσεις, της Ελλάδας και της Γερμανίας, συνεργάζονται στενά, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις εμπορικές και εν γένει τις οικονομικές τους σχέσεις.

Να φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερους γερμανούς επενδυτές.

Να περάσει το μήνυμα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε φάση σταθερής ανάπτυξης καθώς και ότι προσδοκά ταχύτερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ με τη στήριξη και των νέων ξένων επενδύσεων.

Να δημιουργήσει νέα κανάλια «διαλόγου» μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Να δώσει την ευκαιρία στους έλληνες επιχειρηματίες, που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να δημιουργήσουν, μέσω B2B συναντήσεων, νέα πεδία εξωστρέφειας.

Την ευθύνη υλοποίησης του Φόρουμ ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI e.V.).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο