ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρά ελληνικά μέτρα εν μέσω ευρωπαϊκής αμηχανίας

Σκληρά ελληνικά μέτρα εν μέσω ευρωπαϊκής αμηχανίας Ευρωπαϊκή και γερμανική «αβουλία» – Sοβαρά ερωτηματικά για τις προσδοκίες συμπαράστασης που θα πρέπει να έχει η Αθήνα από τους εταίρους της

Γραφει ο Αθανασόπουλος Άγγελος Αλ.

UpdatenewsTeam

Σε μία λογική κατευνασμού της Τουρκίας κινείται τα τελευταία 24ωρα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ειδικότερα η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο είναι ιδιαίτερα τεταμένη έπειτα από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων, ενθαρρυμένων από τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας ότι εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή λογική αντικατοπτρίζεται σε σειρά δηλώσεων κορυφαίων κοινοτικών αξιωματούχων, ενώ, όπως πληροφορείται «Το Βήμα», το Βερολίνο επιδιώκει συστηματικά τη διαμόρφωση ευνοϊκών διατυπώσεων για την Άγκυρα στο πλαίσιο κοινοτικών κειμένων. Η συγκεκριμένη πρακτική εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τις προσδοκίες συμπαράστασης που θα πρέπει να έχει η Αθήνα από τους εταίρους της. Και παράλληλα, συνιστά καμπανάκι για λήψη κρίσιμων – και προφανώς δύσκολων – πολιτικών αποφάσεων σε μία στιγμή που οι ισορροπίες πολύ ευαίσθητες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου ήδη οι τοπικές κοινωνίες είναι διχασμένες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο