ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγός Κωσταράκος: Τουρκικές υβριδικές επιχειρήσεις στα σύνορα μας

Στρατηγός Κωσταράκος: Τουρκικές υβριδικές επιχειρήσεις στα σύνορα μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – UpdatenewsTeam

Σύμφωνα με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναδείξει τη χώρα του σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη»

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος με ανάρτηση του στα social media σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

«Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες δέχεται μια υβριδική εισβολή στον Έβρο και στα νησιά. Υβριδικές επιχειρήσεις είναι αυτές στις οποίες οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν συγχρόνως και κατά την κρίση τους ολόκληρο το φάσμα των μέσων που έχουν στη διάθεση τους. Αυτό περιλαμβάνει στρατιωτικά συμβατικά, πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, πληροφοριακά και προπαγανδιστικά μέσα, αλλά και ανορθόδοξες ή και τρομοκρατικές τακτικές με πειθαναγκασμό, με ενδεχόμενη χρήση ελεγχόμενης ή ανεξέλεγκτης βίας, εγκληματικές πρακτικές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και κυβερνοπόλεμο αλλά και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα παρουσιασθεί, με σκοπό την επίτευξη των τεθέντων στόχων» τονίζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζει πως τα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδυση της χώρας του σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη αλλά και του ιδίου σε κυρίαρχη μορφή στην τουρκική ιστορία, «προχώρησε στην εργαλειοποίηση των βασικών και κυρίαρχων δυνατοτήτων ή υβριδικών εργαλείων (ή και «όπλων» θα μπορούσαμε να πούμε) που κατά τη γνώμη του διαθέτει στην εργαλειοθήκη της η Τουρκία.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο