ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες στρατιώτες του διέβαιναν την έρημον την Γεδρωσίας, εδίψασαν. Τότε κάποιος στρατιώτης, βάζοντας μέσα στο κράνος του νερό το προσέφερε στον Αλέξανδρο. Αυτός όμως έχυσε το νερό λέγοντας ότι : «Αφού δεν έχουν νερό να πιούν οι στρατιώτες δεν θα πιεί και ο Αλέξανδρος».

Καθίσταται προφανές εκ της ανωτέρω αναφοράς ότι ο ηγέτης κυβερνά πρωτίστως με το παράδειγμα. Κάτι το οποίο δεν είδαμε πριν από δυο μέρες όταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου εστάθμευσε ένα φορτηγό στο οποίο επάνω ήταν η κυρία Πρωτοψάλτη και τέσσερις μουσικοί (στη νόμιμη απόσταση τουλάχιστον δυο μέτρα μεταξύ τους).

Ξαφνικά τότε, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, τρισευτυχισμένος και χωρίς να φοράει γάντια ή την προστατευτική μάσκα, περιεστοιχίζετο από πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι χωρίς να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, αλλά και χωρίς να φορούν γάντια ή να έχουν προστατευτική μάσκα, άρχισαν να χαρούμενοι να φωτογραφίζουν  την κ. Πρωτοψάλτη.

Ερωτάται: Παραβιάστηκε ή όχι πρωτίστως από τον κ. Πρωθυπουργό η γνωστή Κ.Υ.Α. (Δ1Α/ΓΠΟΙΚ20036/22.03.2020) η οποία απαγορεύει, για να μην διαδοθεί ο covid–19, την συνάθροιση ανθρώπων πλέον των δέκα (10);;;

Ο οιοσδήποτε καλόπιστος βλέποντας τις εικόνες αυτές οπωσδήποτε θα αποφανθεί ότι η άνω Κ.Υ.Α. παραβιάστηκε.  Η όλη αυτή κίνησις, η οποία έγινε και είχε ως σκοπό, όπως ειπώθηκε από τους εμπνευστές της (κ. Κώστας Μπακογιάννης – Δήμαρχο Αθηναίων), να προσφέρει χαρά στον κόσμο και να τον κάνει να ξεχάσει τα προβλήματα του εγκλεισμού εις τον οποίον το σύνολο των Ελλήνων και μόνον πολιτών ευρίσκεται, τελικά τι αποτέλεσμα επέφερε;;; Δεν γνωρίζω εάν οι παριστάμενοι, εκτός κάποιων φωτορεπόρτερ που απαθανάτισαν το γεγονός με τα κινητά τους, εχάρηκαν.  Σίγουρο όμως είναι ότι παραβιάστηκε ο Νόμος και από αυτόν ο οποίος ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με το παράδειγμά του πρέπει να τον τηρεί.

Τελικά η κίνηση αυτή με την κ. Πρωτοψάλτη έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ή ο Δήμος Αθηναίων ή επιβαρύνθηκε το Δημόσιο ή ο Δήμος Αθηναίων;;; Αυτό οι Αθηναίοι πολίτες και Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να το γνωρίζουν για να δούμε τελικά  πόσο και αν θα χαρούν.

Αντίθετα με την άνω πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαγορεύτηκε στους Έλληνες φορολογούμενους Χριστιανούς Ορθόδοξους να πρσέλθουν στους Ναούς, τηρώντας βέβαια τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και να γιορτάσουν τα Πάθη του Ιησού Χριστού και την Ανάστασή Του. Όσοι δε παρεβίασαν την άνω Κ.Υ.Α.  υπέστησαν τις προβλεπόμενες (δεν θα κρίνω αν είναι νόμιμες ή όχι) συνέπειες.

Τελειώνοντας καλό θα είναι αυτοί οι οποίοι σκέφτηκαν και εψήφισαν την άνω Κ.Υ.Α. να γνωρίζουν ότι η Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, παρεβίασε τον ανθρώπινο Νόμο του βασιλιά Κρέοντα (ο οποίος απηγόρευσε την ταφή του Πολυνείκη) και ακολούθησε τις επιταγές της συνείδησής της, καθώς επίσης και τις προαιώνιες αξίες, λέγοντας ότι τον παραβιάζει «γιατί δεν ήταν ο Δίας που διέταξε αυτά σε εμένα, ούτε η Δίκη η συγκάτοικος των θεών του Κάτω Κόσμου όρισε τέτοιους νόμους στους ανθρώπους».

Γνωρίζουν άραγε οι άνω …..Νομοθέτες ποιόν εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια θαυμάζει η ανθρωπότητα;;;

 

Αθήνα 27.4.2020

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΟΠΛΑΝΤΖΑΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο