ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος τα “δωρα” στους εποίκους

Τέλος τα «δώρα» στους εποίκους

Η κυβέρνηση, αφού δοκίμασε όλες τις εσφαλμένες συνταγές, οι οποίες έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποφάσισε επιτέλους να κάνει το σωστό: να κόψει τα επιδόματα και τις παροχές στους μετανάστες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε δυο τρεις μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία, γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στη χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές. […] Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Οποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του».

Η κυβέρνηση κατάλαβε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αναχαιτίσεις ένα εποικιστικό κύμα -και ειδικά όπως αυτό που οργανώνει τώρα σε βάρος μας η Τουρκία- είναι η βίαιη απώθηση. Επίσης, έγινε αντιληπτό ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσεις το εποικιστικό ρεύμα για πάντα είναι να μην παρέχεις κίνητρα για να έρχονται οι έποικοι. Αν κάποιος από τα δισεκατομμύρια των εξαθλιωμένων του πλανήτη μας ενημερωθεί ότι η Ελλάδα μοιράζει λεφτά, σπίτια, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και λοιπά προνόμια, θα πάρει όλα τα απαιτούμενα ρίσκα για να έρθει. Τόσο απλό είναι το θέμα.

Σε ένα από τα εκατοντάδες σχετικά δημοσιεύματα το ρεπορτάζ σημείωνε ότι «δεν ασκείται εθνική κυριαρχία αν δεν ελέγχονται τα σύνορα και αναιρείται ο λόγος ύπαρξης του ίδιου του κράτους αν μπορεί να… μπουκάρει όποιος θέλει στην ελληνική επικράτεια και να απαιτεί οι Ελληνες να του πληρώνουν τη διαμονή, τη διατροφή, την περίθαλψη, τις μεταφορές και τα επιδόματα! Κάτι τέτοιο απαντά στην Ιστορία μόνο σε περιπτώσεις στρατιωτικής ήττας και κατάληψης της χώρας από ξένη δύναμη, οπότε οι ηττηθέντες έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν τα λεγόμενα “έξοδα διοίκησης της κατεχόμενης χώρας”».

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε να πράξει τα δέοντα με καθυστέρηση, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι μαθαίνει από τα λάθη της.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

UpdatenewsTeam

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο