ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτη παγκοσμίως σε διαγωνισμό εικονικής δίκης η Νομική Αθηνών

Την τέταρτη θέση, ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, ως προς τα γραπτά υπομνήματα, κατέλαβε η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ στον τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο διεθνές αεροπορικό δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, η ομάδα της Νομικής Αθηνών «έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές/διορθωτές για την εξαιρετική προετοιμασία της, την άρτια επιχειρηματολογία της καθώς και για τις γνώσεις της στο επίπεδο της σχετικής νομικής πρακτικής και νομολογίας, τόσο του Διεθνούς όσο και του (διεθνούς) Αεροπορικού Δικαίου».

H Νομική Αθηνών συμμετείχε φέτος για πέμπτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαγράφει ήδη μία «λαμπρή πορεία» σε αυτόν.

«Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών», τονίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ότι η υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Γ. Κυριακόπουλου ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών που συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο διεθνές αεροπορικό δίκαιο (Leiden Sarin International Air Law Moot Court Competition) (φάση γραπτών υπομνημάτων) κατέλαβε την 4η θέση στον Κόσμο ως προς τα γραπτά υπομνήματα, ανάμεσα σε είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

H Ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές/διορθωτές για την εξαιρετική προετοιμασία της, την άρτια επιχειρηματολογία της καθώς και για τις γνώσεις της στο επίπεδο της σχετικής νομικής πρακτικής και νομολογίας, τόσο του Διεθνούς όσο και του (διεθνούς) Αεροπορικού Δικαίου.

Με τη νέα τους αυτή επιτυχία, οι φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής μας δημιουργούν μια σπουδαία παράδοση στον εν λόγω διαγωνισμό και συνεχίζουν τις κορυφαίες διακρίσεις του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών στους διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης στους οποίους λαμβάνει μέρος, κάθε χρόνο.

H Νομική Σχολή Αθηνών συμμετείχε φέτος για πέμπτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, με γνωστικό πεδίο το Διεθνές Αεροπορικό Δίκαιο, ο οποίος διοργανώνεται από το Sarin Memorial Legal Aid Foundation (Ινδία), σε συνεργασία με το International Institute of Air and Space Law του Πανεπιστημίου του Leiden (Ολλανδία). Η Νομική Σχολή Αθηνών διαγράφει ήδη μια λαμπρή πορεία στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού: το 2015 είχε τα καλύτερα, στον Κόσμο, υπομνήματα εναγομένου και την 3η θέση στη συνηγορία εναγόμενου, το 2016 κατέλαβε την 5η θέση, στον Κόσμο, στα γραπτά υπομνήματα ενάγοντα, το 2017 κατέλαβε την 1η θέση παγκοσμίως στα γραπτά υπομνήματα εναγόμενου ενώ το 2018, πάλι την 1η θέση στα εν λόγω υπομνήματα.

Ήταν η ενδέκατη φορά που ο εν λόγω διαγωνισμός οργανώθηκε από τους ως άνω φορείς. Η ενασχόληση και η συμμετοχή σ’αυτόν επιτρέπει στους φοιτητές να διευρύνουν την εμπειρία τους και να αναπτύξουν νομικούς ισχυρισμούς στο πεδίο του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου αλλά και σ’αυτό του Διεθνούς Αεροπορικού Δικαίου.

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος από αεροπορικές δραστηριότητες και, ειδικότερα, στην εξεύρεση του βέλτιστου σημείου ισορροπίας μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων των Κρατών για την ανάπτυξη τακτικών και αποτελεσματικών αερομεταφορών και της επίδρασης της αεροπλοΐας επί του περιβάλλοντος, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της.

Ο φετινός διαγωνισμός ακύρωσε τον προφορικό γύρο, που θα τον ολοκλήρωνε και θα γινόταν κατά μήνα Απρίλιο στην Αγία Πετρούπολη, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Οι διοργανωτές έχουν εξαγγείλει διενέργεια του προφορικού γύρου τον προσεχή Οκτώβριο, εφόσον, βεβαίως, οι εξελίξεις στον τομέα της παγκόσμιας υγείας το επιτρέψουν.

Την ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών απετέλεσαν οι (προπτυχιακοί) φοιτητές Νεφέλη Ηφαίστου, Κατερίνα Βακάκη και Σπύρος Καλογερόπουλος, ενώ τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο, Επ. Καθηγητή Γιώργο Κυριακόπουλο, συνεπικούρησε, στην προετοιμασία της ομάδας η κυρία Μαρία Κωφοπούλου, δικηγόρος Αθηνών, και μέλος παλαιότερης ομάδας της Σχολής στο Διαγωνισμό.

Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη δίψα τους για μάθηση, καθώς και το υψηλότατο επίπεδό τους διεθνώς.

RSS newsbreak

 • Γιάννης Μπέζος: «Ο Ερντογάν τόσα χρόνια προκαλεί, πιέζει! Εμείς τι κάνουμε;» 25 Οκτωβρίου 2020
  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 στις 21.00, ο Γιάννης Μπέζος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην κωμική σειρά «Παρουσιάστε!». Ο Γιάννης Μπέζος με αφορμή τη νέα επιτυχημένη σειρά, μίλησε στο περιοδικό «enjoy» και την Μαρία Ανδρέου ιεραρχία που υπάρχει στον Στρατό, σε αυτόν τον παγκόσμιο πανάρχαιο θεσμό που δεν πηγαίνεις για να […]
 • Δωρεά 2.000 ιατρικές μάσκες στους εργαζόμενους των ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από τον οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία 25 Οκτωβρίου 2020
  Ο οργανισμός «Μαλλιάρης-Παιδεία» συνεχίζει τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δωρίζοντας 2.000 ιατρικές μάσκες υψηλής ποιότητας στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης. Η παράδοση του υλικού έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, από τον εκδότη κ. Αντώνη Μαλλιάρη, στον Πρόεδρο του σωματείου κ. Πρόδρομο Δεβελόγλου, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, παρουσία μελών του δ.σ. και στελεχών […]
 • Σε ισχύ 12 προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για πρόσληψη συνολικά 43.550 ανέργων 25 Οκτωβρίου 2020
  Συνολικά 12 προγράμματα υλοποιεί για την πρόσληψη ανέργων ο ΟΑΕΔ, με ποσοστά επιχορήγησης που κυμαίνονται από το 60% έως το 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Ειδικότερα τα προγράμματα αφορούν: Πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας 9.200 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 […]
 • Στα άκρα! Οι Τούρκοι συνέλαβαν στέλεχος εταιρείας που συνδέεται με την Ρωσία για κατασκοπεία! 25 Οκτωβρίου 2020
  Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας! Οι Τούρκοι συνέλαβαν κορυφαίο στέλεχος εταιρείας που συνδέεται με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom για  κατασκοπεία! Συνολικά 6 συλλήψεις. Η εφημερίδα Sabah μεταδίδει ότι η Αν. Διευθύνουσα συμβουλος της Bosphorus Gaz Corp διεθνούς ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας ρωσικών συμφερόντων, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλοι […]
 • Οκτώ νέες πιάτσες ταξί στην καρδιά της Αθήνας, βάζουν σε τάξη την πρωτεύουσα 25 Οκτωβρίου 2020
  Με οκτώ νέες πιάτσες ταξί που δημιουργούνται σε πολυσύχναστες οδούς της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει μια κυκλοφοριακή «ανάσα» στην καρδιά της πρωτεύουσας, βελτιώνοντας, παράλληλα, σημαντικά την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Συγχρόνως, με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για ταξί αντιμετωπίζεται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα με τις «ουρές» που σχηματίζουν, ενώ δίνεται η […]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών