ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεγάλο φακέλωμα

Το μεγάλο φακέλωμα

Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στέλνει καθημερινά sms στους ανεμβολίαστους για να τους πείσει να εμβολιαστούν είναι η απόδειξη της απόπειρας της εξουσίας να οικοδομήσει μια εφιαλτική κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Το «1984» του Τζορτζ Οργουελ αποδεικνύεται επίκαιρο και στην Ελλάδα του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί των τηλεφώνων των ανεμβολίαστων παραχωρήθηκαν στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Στην αρχή της πανδημίας έλεγαν στους πολίτες ότι όσα στοιχεία συγκέντρωνε η ΗΔΙΚΑ για τους εμβολιασμένους δεν θα αποθηκεύονται και δεν θα έχουν «ονομαστικό χαρακτήρα». Δηλαδή, θα αξιοποιούνταν μόνο για στατιστικούς σκοπούς και όχι για να φαίνεται ποιος πολίτης υιοθετεί τη μία ή την άλλη στάση απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Από την άλλη πλευρά, όσοι είναι δύσπιστοι απέναντι στις διαβεβαιώσεις των κρατικών παραγόντων και αποκαλούνται υποτιμητικά «ψεκασμένοι» θεωρούσαν ότι όλο αυτό το σκηνικό θα κατέληγε σ’ ένα πρώτης τάξεως φακέλωμα. Και αποδείχθηκε ότι οι «ψεκασμένοι» είχαν δίκιο!

Η κυβέρνηση και αποθήκευσε τα στοιχεία των εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ, και τα επεξεργάστηκε όνομα προς όνομα, καταχώριση προς καταχώριση, και τα χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια των πολιτών! Αυτό είναι ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο θίγει τον πυρήνα της έννοιας των προσωπικών δεδομένων. Ενώ αυτό έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίδραση των θεσμικών παραγόντων, που θα έπρεπε να παρέμβουν για να σταματήσουν τούτη την άθλια πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι Ελληνες υπερφορολογούνται για να πληρώνονται τα πάγια έξοδα της λειτουργίας και να μισθοδοτούνται τα στελέχη της περιβόητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία χρησίμευσε στον Κώστα Σημίτη για να αφαιρεθεί η αναγραφή του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων. Αυτή η «ανεξάρτητη» Αρχή δεν ενημερώθηκε για την υπόθεση των sms στους ανεμβολίαστους; Το θρήσκευμα στις ταυτότητες ενοχλεί, και το φακέλωμα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων δεν ενοχλεί;

Δυστυχώς, η πορεία στον συλλογικό κατήφορο συνεχίζεται επιταχυνόμενη.

#updatenewsgr #dimokratianews #NikosNote #pdm2882 #np2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο