ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιμεντοποιούν την Ακρόπολη!

Τσιμεντοποιούν την Ακρόπολη!

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν απέτυχε μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και στην οικονομία. Και ο πολιτισμός είναι μία από τις παράπλευρες απώλειες της πολιτικής που εφαρμόζει το σύστημα Μητσοτάκη.

Πρόσφατα οι Ελληνες ενημερώθηκαν ότι η κυβέρνηση πέρασε διάταξη σε νομοσχέδιο βάσει της οποίας θα μπορούν να εκπατρίζονται για μισό αιώνα (!) ελληνικές αρχαιότητες, οι οποίες θα «δανείζονται» σε ξένα μουσεία και σε «συναφείς» χώρους. Κοντολογίς, αναμένεται μεγάλο, νόμιμο αλλά απολύτως ανήθικο «ξήλωμα» της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων.

Ακόμα μία μελανή σελίδα στην πρόσφατη Ιστορία είναι το αποτρόπαιο θέαμα της τσιμεντοποίησης της Ακρόπολης. Ενώ οι καταγγελίες ήταν πολλές και η βασιμότητά τους προφανής, η κυβέρνηση προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από έωλες δικαιολογίες περί «αντιπλημμυρικής προστασίας».

Απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα έδωσε η ανοιχτή επιστολή που συνόδευε την παραίτηση του Κυριάκου Κατζουράκη από το Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης. Ο κ. Κατζουράκης είναι ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα […] άρχισα να μαθαίνω τις βασικές λεπτομέρειες για τα έργα της αναβάθμισης στην πρόσβαση της επιφάνειας του βράχου με οπλισμένο σκυρόδεμα, με πλάτυνση του μονοπατιού του Τραυλού προς τον Παρθενώνα και με προοπτικές “ταρατσών” σε διάφορα σημεία της επιφάνειας. Και, όπως ειπώθηκε από τον πρώην βοηθό του Τραυλού, τον καθηγητή Τάσο Τανούλα, με βαρέα υλικά, χωρίς να έχει γίνει υδραυλική μελέτη, κάτι που είδαμε με τρόμο στις δύο τελευταίες πλημμύρες πάνω στον βράχο. […]

Η ανάπτυξη / εξέλιξη, όπως εφαρμόζεται στο κορμάκι της Ακρόπολης, είναι με μία λέξη επιπόλαια και μπορεί να εξελιχθεί σε εγκληματική. Και γίνεται μόνο για επίδειξη και για αύξηση επισκεπτών, δηλαδή εσόδων. Τα ΑμεΑ -το λένε και οι ίδιοι- κάλλιστα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με απλά μέσα, κατάλληλα, ακίνδυνα, αισθητικά ωραιότερα – ακόμα και το αναβατόριο στο τείχος, που αναβαθμίστηκε σε ασανσέρ, είναι σαν κακό σπυρί στην πλάτη του τείχους».

Δυστυχώς, η κυβερνητική λογική της «αρπακόλλας» έπληξε ακόμα και την Ακρόπολη, η οποία τσιμεντοποιείται!

#updatenewsgr #dimokratianewsgr #ellada94_3 #espessonewsgr #estianewsgr #PachilasDigitalMedia_

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net
+15
°
C
+17°
+10°
Αθήνα
Τετάρτη, 18
Πρόγνωση 7 ημερών

Μετάβαση στο περιεχόμενο